Logo grenskoerier.nl
Mijna Vos, Merel van Breugel, Daniek Versloot, Lieke Broers en Ine Eijkens, foto: Karin Vreijsen
Mijna Vos, Merel van Breugel, Daniek Versloot, Lieke Broers en Ine Eijkens, foto: Karin Vreijsen (Foto: Karin Vreijsen )

Goede start van het seizoen voor Turnlust

  Sport

Na een welverdiende zomervakantie en een opbouwperiode in de trainingen hebben de 1e- en 2e divisieturnsters van Turnlust de wedstrijdvloer weer betreden. Op zaterdag 26 oktober werd in den Bosch een nieuwe wedstrijd geïntroduceerd, de Brabant Cup. Deelname aan deze wedstrijd was mogelijk als duo of als team.


Merel van Breugel en Lieke Broers turnden als duo in supplement A, senior 1e divisie. Zij turnden elk twee toestellen en dus samen een vierkamp. Merel startte op vloer met haar nieuwe choreografie en strakke acrobatische series. Ook op sprong turnde Merel netjes. Daarna was het aan Lieke voor de andere twee toestellen. De opluchting was groot toen haar brug oefening lukte. Op balk turnde Lieke nog wat onzeker maar zonder grote fouten. Dit resulteerde in een mooie 5e plaats.

Daniek Versloot, Mijna Vos en Ine Eijkens kwamen als team in actie in supplement B, senior 2e divisie. Helaas waren Jessie Kissen en Maudi op den Buijsch geblesseerd, waardoor Daniek, Mijna en Ine alle toestellen moesten turnen. Er mochten namelijk per toestel drie turnsters in actie komen, waarbij elke score telde voor het eindresultaat. De dames startten alle drie sterk op sprong. Op brug was de conditie nog niet helemaal terug na de vakantie. Balk verliep stabiel en vol goede moed gingen ze naar het laatste toestel vloer. Hier zagen we mooie choreografieën en acrobatische series. Uiteindelijk bleek het team zich verrassend naar een tweede plek te hebben geturnd. Een goed begin van het nieuwe seizoen.

Op zondag 27 oktober stond het turngala Brabant 'Jump to the max' op het programma. Met een grote groep wedstrijdturnsters, trainster en ouders reisden we af naar Den Bosch om te genieten van een spectaculaire show met veel internationale, nationale en regionale toppers. Extra speciaal was de deelname van Merel van Breugel. Zij was op basis van haar resultaten van afgelopen seizoen uitgenodigd om deel te nemen aan deze show. Een onvergetelijke ervaring om samen met internationale toppers samen op de turnvloer te staan!

Vacatures

Poetszorg

Deurne