oefenen voor de wedstrijdjes (Shihan G v Kessel + 2 leden)
oefenen voor de wedstrijdjes (Shihan G v Kessel + 2 leden) (Foto: Carina Gimblett)

4 scholen karate toernooi bij Yin Yang Budel

  Sport

Komende zaterdag, 16 februari, organiseert karateschool Yin Yang Budel o.l.v. Shihan Gerard van Kessel (6e Dan), het vriendschappelijke 4 (karate)scholen gevechtstoernooi voor de jeugd tot en met 13 jaar. Dan zijn 3 andere karate scholen hier te gast en staan er voor de beginnende jeugd wedstrijdjes gepland. Het toernooi vindt plaats in de gymzaal van het Bravo College (J. v. Schoonvorststraat 1, Budel), waar om 10.00 uur wethouder van sport, de heer Marcel Lemmen, het toernooi opent. Bezoekers zijn welkom, de toegang is gratis.


Vorig jaar hebben 4 bevriende scholen dit laagdrempelig toernooi voor het eerst georganiseerd. De gemoedelijke, vriendschappelijke sfeer beviel prima en het vroeg om herhaling. Dit jaar is het de beurt aan Yin Yang.

Al maanden zijn tal van vrijwilligers bezig met de voorbereidingen. Er worden 50 tot 80 kinderen verwacht die op 2 tatami’s met elkaar de strijd aan gaan. De karateka’s van 6 en 7 jaar mogen elkaar wel toucheren, maar niet echt aanraken en alle technieken moeten worden teruggetrokken. Alleen de juist uitgevoerde technieken tellen mee.

Vanaf 8 jaar wordt er gevochten volgens het contact-systeem. Hierbij mag je elkaar wel raken, zolang het beheerst is. Te hard of onbeheerst vechten mag niet. Alle kinderen dragen bescherming tijdens hun gevecht.

Om 15.30 uur is de prijsuitreiking, om 16.00 uur de sluiting.

Van Yin Yang zijn er bijna 30 jonge karateka’s die meedoen met dit toernooi: ongeveer 20 vechtertjes, 10 coaches, hoekscheidsrechters, EHBO-ers, helpers. Heel veel andere leden komen aanmoedigen! Overigens alles onder begeleiding van minstens zoveel volwassen leden. Iedereen participeert als in één grote familie. En dat is mooi en het nastreven waard.

Shihan Van Kessel en de leden van Yin Yang kijken uit naar een gezellig toernooi, waar iedereen winnaar is.

Voor meer informatie of vragen: Karateschool Yin Yang Budel/Eindhoven, Shihan Gerard van Kessel (6e Dan), tel: 06 227 71 798, www.kyokusyinyang.nl , kyokusyinyang@gmail.com . Ook te vinden op Facebook!

Meer berichten