papendal team 2018 met certificaten
papendal team 2018 met certificaten (Foto: )

Karateschool Yin Yang Budel had geslaagd zomerkamp op Papendal

  Sport

Tijdens het 'Full Contact Kyokushin Summer Camp' van 6 t/m 9 juli in het Nationaal sportcentrum Papendal werd het kunnen en willen van een aantal hogere banders van Karateschool Yin Yang Budel flink op de proef gesteld. Die 4 dagen stonden in het teken van de waarden van het Kyokushin Karate: doorzettingsvermogen, etiquette, zelfbeheersing, eerlijkheid en karakter. Ongeveer 100 karateka's uit heel Europa kwamen hier samen om te trainen met elkaar. Een groot aantal van hen ging op examen voor een hogere graad.


Karateschool Yin Yang was met 7 leden en Shihan Gerard van Kessel van de partij. Voor 4 van hen was het een speciaal zomerkamp omdat zij getraind hadden om op examen te gaan. Het technische examen begon op zaterdagochtend: Dyon van der Heijden (ging op voor de 2e Kyu / bruine band) had de primeur en mocht als eerste met een aantal Shihan mee om zijn kunnen te vertonen, iets later begonnen Tom Bakens en Elion Peters (gingen op voor de 1e Kyu / bruine band met zwarte streep) en Anja Vercoelen (ging op voor 1e Dan / zwarte band) aan een 3 uur durend examen waarin techniek (kihon) en kata werden getest. Als afwisseling was er die avond een dosis fun in de vorm van een bbq en party.

Na de zondag met 5 trainingen, kwam het afsluitende en doorslaggevende maandagochtend gevechtsexamen, met als doel om het vechten (sparren) goed te doorstaan. Men hoeft niet te winnen, maar opgeven mag nooit. Stoppen is zakken.
De examen gevechtspartijen in de grote hal zijn zonder scheenbeschermers of handschoenen, alleen mond- en kruis-protectie en borstbeschermers voor de dames zijn toegestaan. Partijen duren pakweg één minuut, waarna onmiddellijk wordt gewisseld van tegenstander en opnieuw gestart met de volgende partij. Het sparren gaat in hoog tempo door, zonder drink- en of rustpauze, met steeds een andere frisse tegenstander. Zo'n minuut lijkt een eeuwigheid te duren!
Na 10 partijen mocht Dyon zich terugtrekken en was klaar. Na weer 5 partijen volgden Tom en Elion. Anja mocht na 20 partijen dit examenonderdeel verlaten.

Tijdens de Sayonara party werden de resultaten bekend gemaakt. Mede door de intensieve trainingen en ook de wilskracht en saamhorigheid die Shihan Van Kessel aan zijn leerlingen meegeeft, bleken alle Yin Yangers geslaagd en kregen hun certificaat overhandigd. Shihan Van Kessel kreeg zijn certificaat voor de eerder toegekende 6e Dan uitgereikt. Allen van harte gefeliciteerd! Yin Yang is weer een zwarte en 3 bruine banders rijker.

Op de late maandagmiddag gingen de leden van Yin Yang moe, met kneuzingen en blauwe plekken, maar met opgeheven hoofd en vooral (in alle bescheidenheid) trots op zichzelf richting Budel en Weert.

In verband met de zomervakantie vinden er geen karate trainingen plaats in de dojo tot en met 19 augustus.
In de week van 20 augustus gaan ze weer met nieuwe energie van start. Ook nieuwe aanmeldingen zijn dan weer welkom!
Tot dan en Fijne vakantie! Voor meer informatie: Shihan Gerard van Kessel (6e Dan), tel 06-22771798, voor foto's en filmpjes: Facebook of website: www.kyokusyinyang.nl

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Boy Jansen Opperkletsmajoor 2019 19/2
Ken je Heem 17/2
Mooie samenwerking met harmonie EMM 21/2
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief