pupil van de week Ties Compen met zijn man van de wedstrijd Nory Saanen
pupil van de week Ties Compen met zijn man van de wedstrijd Nory Saanen

FC Cranendonck boekt twee overwinningen

  Sport

Zwaarbevochten overwinning FC Cranendonck op Riethoven
De wedstrijd FC Cranendonck – Riethoven begon sterk van Riethoven kant waarbij Bart Verhoeven al in de 3e minuut uitstekend redde op een mooi schot. Na 10 minuten nam FC Cranendonck het initiatief over en Nory Saanen krulde in de 17e minuut een vrije trap schitterend over de muur in de kruising: 1-0. In de 27e minuut kreeg Sam Cummins de bal en met een streep vanaf 25 meter scoorde hij de even mooie 2-0. Riethoven kwam nog voor rust op een gelukkige wijze in de wedstrijd door een scrimmage in de 36e minuut, waarbij de scheidsrechter de bal over de lijn zag. Ruststand 2-1.


Na rust werd de wedstrijd rommelig met enkele blessures en wissels. Beide ploegen bleven hard werken, maar de combinaties werden spaarzaam. In de 66e minuut sneed Riethoven te simpel door het centrum en scoorde de 2-2. Hier leek het ook bij te blijven, omdat de druk van FC Cranendonck wel kansen opleverde voor Rob Slenders en Wesley Damen, maar gescoord werd er niet. Ver in blessuretijd werd de bal nog een keer ingebracht en nu stond Stan van Cranenbroek op de goede plaats om van dichtbij de 3-2 in te koppen.

Verdiende overwinning FC Cranendonck uit bij HMVV
Een lekker fel voetballend FC Cranendonck pakte afgelopen donderdagavond een verdiende overwinning op HMVV in Hooge Mierde. Na 7 minuten zagen ze van FC Cranendonck kant een mooie aanval, waarbij spits Ralph van Meijl mooi vrijgespeeld werd. De inzet van Ralph kon met veel moeite door de HMVV doelman worden gekeerd. Wat betreft strijdlust gaven beide ploegen elkaar niet veel toe, het verschil was dat FC Cranendonck zich enkele kansen kon creeren en HMVV geen enkele. In de 27ste minuut werd een geweldige fout achterin bij HMVV door FC Cranendonck genadeloos afgestraft. Stan van Cranenbroek kwam op rechts in balbezit en gaf een niet te missen voorzet op Ralph van Meijl, die met deze kans wel raad wist en de 0-1 kon aantekenen.

Na de pauze zien ze FC Cranendonck steeds meer het initiatief nemen. Het is toch HMVV dat na 10 minuten op gelijke hoogte kwam. Een schot vanaf 20 meter belandde tot ieders verbazing in het doel en de stand kwam daardoor tegen de verhouding in op een gelijke 1-1 stand. HMVV kon maar kort feestvieren, want een minuut later had FC Cranendonck de voorsprong weer te pakken. Na een mooie combinatie tussen Ralph van Meijl en Nory Saanen kwam Nory alleen voor de HMVV doelman.

Met een mooie geplaatste bal liet Nory de keeper kansloos en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Hierna werd HMVV volledig overlopen. FC Cranendonck zette flink aan en kreeg ook een viertal kansen, maar in de afwerking wilde het niet meer lukken. Hierdoor bleef het toch nog tot de allerlaatste minuut spannend, maar de FC Cranendonck verdediging gaf deze avond niets weg. Het bleef bij een verdiende 1-2 overwinning.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

C.V. De Jeugdbuk bestaat 22 jaar 17/1
Kinderen en ongehuwd zijn 1 11/1
Wandelen in clubverband: iets voor jou? 2 11/1
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief