De eerste keer staat thee op het boer-gondisch proeven programma
De eerste keer staat thee op het boer-gondisch proeven programma (Foto: Boer-gondisch Cranendonck)

Boer-gondisch proeven in Bibliotheek Budel

  Evenement

Wil je meer te weten komen over producten die geproduceerd worden op Cranendonckse bodem? Dat kan tijdens Boer-gondisch Cranendonck. Boeren en agrarische ondernemers uit Cranendonck vertellen vol passie over hun product. Om het geheel compleet te maken mag je ook proeven van de producten, om zo niet alleen je kennis te vergroten, maar ook je smaak te prikkelen.


De eerste lezing en proeverij gaat plaatsvinden op zaterdag 26 oktober. Dan komt Linda van Theeplantage Het Zuyderblad praten over verschillende soorten thee, het productieproces en haar eigen plantage. Tussendoor leer je verschillende smaken te onderscheiden door te proeven. Ook ontdek je dat er meerdere (smaak)lagen in de thee zitten en dat die naar boven komen als je het met een ander hapje combineert.

In november is het de beurt aan Jan en Ria Nagel die vol passie vertellen over LOOK! Een kleine onderneming waarmee zij met hun knoflook op markten en braderieën authentieke producten verkopen. Ze weten alles te vertellen over de verschillende soorten knoflook. En deze middag kun je proeven van de vele producten die Ria maakt met de knoflook.

De derde en tevens laatste boer (van deze reeks) die een bezoekje brengt aan de bibliotheek is Henk Aarts. Henk weet alles te vertellen over wijn, de productie ervan en welke wijn goed past bij een bepaald gerecht. Met zijn onderneming Wijndomein Zurrick wil hij de beleving van wijn dichterbij de mensen brengen. Deze avond laat hij je proeven van verschillende wijnen met daarbij telkens een bijpassend hapje.

Enthousiast geworden voor één of meerdere van de proeverijen? Kijk dan eens in de agenda op www.bibliotheekdekempen.nl. Het is hier zowel mogelijk om losse tickets te kopen als voordelige combinatietickets voor alle 3 de lezingen/proeverijen. De plaatsen zijn beperkt, dus zorg er voor dat je tijdig je ticket(s) besteld.

Nog vragen? Breng een bezoekje aan Bibliotheek Budel of Bibliotheek Maarheeze en wij helpen je graag verder.

Meer berichten
 

FOTOSERIES