Logo grenskoerier.nl
Vlooienmarkt Scouting Kizito Maarheeze
Vlooienmarkt Scouting Kizito Maarheeze (Foto: )

Vlooienmarkt afgelast, maar Scouting Kizito gaat door

Helaas ook de vlooienmarkt van Scouting Kizito in april kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Een enorme domper voor de vrijwilligers die al druk waren met de voorbereidingen. Daarnaast zijn ook alle Scoutingbijeenkomsten tot in ieder geval 6 april afgelast. Toch wil Scouting Kizito haar leden niet zo lang zonder Scouting laten zitten. Daarom bedachten zij een online spel, waardoor de leden Scouting niet helemaal hoeven te missen.


Voor bevers, welpen, scouts en explorers zijn verschillende opdrachten bedacht die ze thuis kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan een speurtocht op Google Maps, het oefenen van knopen, helpen in de tuin en iets lekkers bakken. De jeugdleden leveren foto's of filmpjes in, die door de vrijwillige leiding worden beoordeeld. Zo kunnen de leden punten verdienen.

Dit biedt een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden krijgen zo iets leuks te doen voor thuis en blijven toch verbonden met elkaar. Scouting doe je uiteindelijk samen. Onder de noemer #ikscoutthuis geven Scoutinggroepen in heel Nederland een invulling aan scouting zonder bijeenkomsten.