Logo grenskoerier.nl

Ook komende zondag weer een kerkdienst via televisie

St. Gertrudiskerk Maarheeze
St. Gertrudiskerk Maarheeze (Foto: )

Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken vinden er tot en met 31 mei 2020 (Pinksteren) geen openbare kerkdiensten plaats. Daarom hebben de pastores van de geloofsgemeenschappen in Heeze-Leende en Cranendonck samen met RTV Horizon de handen ineen geslagen. Hiermee geven zij gehoor aan de behoeften van vele gelovige dorpsgenoten om persoonlijk aangesproken te worden door vertrouwde gezichten.


Op zondag 22 maart werd via het televisiekanaal van RTV Horizon de eerste dienst voor de kijkers uitgezonden.

Op zondag 29 maart staat de dienst in het teken van de vijfde zondag van de Veertigdagentijd. Deze dienst wordt vooraf, zonder kerkgangers, opgenomen in de parochiekerk Onze Lieve Vrouwe Visitatie in Budel. Deelnemende pastores aan deze dienst zijn dominee Mirjam van Nie (Heeze), pastoor Ton Sip (Cranendonck) en pater Wim van Meijl (Leende). De voorgangers bidden tijdens deze dienst samen, lezen voor uit de Bijbel, houden een verkondiging en schenken aandacht aan de opgegeven intenties uit de geloofsgemeenschappen.

De dienst wordt komende zondag vanaf 11.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van RTV Horizon en is ook terug te kijken op de websites van de lokale parochies en via www.rtvhorizon.nl.

Op de zondagmiddagen wordt deze dienst herhaald op het televisiekanaal van RTV Horizon.