Logo grenskoerier.nl
Challenge -maak een acrobatische truc-
Challenge -maak een acrobatische truc-

Kinderen van de Schatkist zijn toppers!

Het coronavirus bepaalt momenteel voor een groot deel ons leven. Voor kinderen ligt nagenoeg alles stil en dat is wennen. Niet naar school gaan blijkt al na een paar dagen helemaal niet zo fijn te zijn, maar wat hebben de ouders en kinderen van basisschool De Schatkist het geweldig goed opgepakt!


Vorige week dinsdag zijn alle kinderen hun schriftelijk werk op komen halen en zijn ze aan de slag gegaan met hun huiswerk. Al snel kwamen er positieve berichtjes en foto’s binnen van heel ijverige kinderen. Van groep 1 t/m groep 8; alle kinderen zijn op hun eigen manier en niveau bezig om er het beste van te maken. Sommige kleuters zouden het liefst al in de eerste week hun hele werkboekje af willen maken! Gelukkig zijn er dan ouders die ze daarin een beetje remmen en zorgen dat ze ook lekker spelen, spelletjes doen en nog af en toe naar buiten gaan.

De kinderen in de hogere groepen werken allemaal met een dag- of weektaak. Naast het schriftelijk werk zijn er ook volop opdrachten die digitaal verwerkt worden, zodat er een goede afwisseling ontstaat tussen schrift en tablet/computer. De leerkrachten houden contact met de kinderen via de classroom en google meet. Met dat laatste programma kunnen ze elkaar ontmoeten en kan de leerkracht zelfs instructie geven. In groep 8 wordt er bijvoorbeeld iedere ochtend om 9u gestart met een instructie en mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Tot slot worden in een aantal groepen kinderen uitgedaagd middels een dagelijkse challenge. Zoek minimaal 3 voorwerpen die samen 1 meter zijn, maak een acrobatische truc in je tuin, sporten met wc-rollen, maak een kettingreactie en kunst in quarantaine zijn enkele voorbeelden van challenges van de afgelopen week. Met groot enthousiasme wordt gehoor gegeven aan deze dagelijkse opdrachten en de foto’s en filmpjes vliegen de leerkrachten om de oren.

Het team van de Schatkist wil via deze weg laten weten hoe fijn het is om te merken dat iedereen het thuis leren serieus neemt en er het beste van probeert te maken in deze bizarre tijd.

Vacatures