Logo grenskoerier.nl
Prins Bart krijgt ze 2 en 3 mei niet op de stuul, foto: Monique Duisters
Prins Bart krijgt ze 2 en 3 mei niet op de stuul, foto: Monique Duisters (Foto: Monique Duisters)

Buulder Buk blaast jubileumfeest in mei af

De voorbereidingen van het Bokkenfèst in het kader van het 66-jarige jubileum op 2 en 3 mei, waren nog volop bezig. Iedereen had er zin in om er zeker nu een gigatopfeest van te gaan maken. Maar ook deze organisatie ontkomt er niet aan.


Met gevoel voor realiteit is gekeken naar het totaalplaatje. Over minder dan zes weken zou het feest gevierd moeten kunnen worden. Alle scenario’s voor ogen houdende moeten we er van uit gaan dat het nog wel even gaat duren voor de effecten van het virus uitgewerkt gaan zijn op onze maatschappij. Mag er überhaupt over zes weken een feest als het Bokkenfèst gehouden worden? En zo ja, zijn er wel mensen die daar op dat moment ook al zin in hebben? De organisatoren en het bestuur van c.v. Buulder Buk hebben een verantwoord en veilig feest voor ogen waar iedereen van binnen en buiten het Bokkenriek aan moet kunnen deelnemen. Van jong tot oud. Hiervoor ontbreken thans voorwaarden om dit op 2 en 3 mei te kunnen garanderen.

Met pijn in het hart is de moeilijke knoop doorgehakt en het besluit genomen dat het Bokkenfèst voorlopig niet door kan gaan. Over een alternatieve datum of vervangende activiteiten wordt druk gespeculeerd. Daarover is nog geen beslissing genomen omdat het daar nog veel te vroeg voor is. In tussentijd houden ze u op de hoogte via www.buulderbuk.nl of op de Facebookpagina. En ze doen een oproep aan iedereen die carnaval een warm hart toedraagt om de komende tijd vooral ook te denken aan alle lokale ondernemingen die vaak al vele jaren carnaval en andere activiteiten in de gemeenschap ondersteunen.

Vacatures