Logo grenskoerier.nl
Een art-impression van het nieuwe wijkje op de hoek van de Nieuwstraat en de Van Houtstraat
Een art-impression van het nieuwe wijkje op de hoek van de Nieuwstraat en de Van Houtstraat (Foto: )

woCom voor starters en senioren

Er staat al heel lang een hele grote plas water op het braakliggend terrein waar ooit garage Verhoeven stond. Onlangs ging de gemeente akkoord met de bouwplannen die woCom daar heeft. In de zomer van 2020 hopen ze daar te kunnen beginnen met de bouw van woningen in een sector waaraan grote behoefte is: huizen voor starters en senioren. Medio 2021 zou het project klaar moeten zijn.


(door Riny van Gerven)

Veel senioren wonen te groot, zeker alleenstaanden. Ze zouden best kleiner willen wonen als dat mogelijk was. Door de bouw van kleinere woningen komen grote huizen vrij voor gezinnen en ontstaat er een natuurlijke doorstroming. Met dit plan voorziet woCom weer een beetje meer in deze behoefte.

Er komen namelijk vijftien sociale huurwoningen voor één- of tweepersoons huishoudens. De appartementengebouwen bestaan uit drie lagen. Op de begane grond komen vijf levensloopbestendige woningen. Dit zijn, zoals woCom ze noemt, nultredenwoningen, dus geheel gelijkvloers. Het zijn woningen met een voor- en een achtertuin die niet alleen bestemd zijn voor senioren maar waar ook bijvoorbeeld mindervalide mensen voor in aanmerking komen.

Daarboven komen tien maisonnettewoningen die uit twee verdiepingen bestaan. Deze hebben aan de voorkant een balkon. woCom heeft de ambitie bij al haar nieuwbouwplannen energiezuinig te bouwen. Daarom komt er in deze woningen geen gasaansluiting meer. De energie wordt opgewekt door een warmtepomp en zonnepanelen.

Alles wat woCom hier bouwt is bestemd voor de sociale huursector. Het zijn dus huizen die ook voor de kleine portemonnee betaalbaar zijn.

Niet alleen mensen van Cranendonck komen hiervoor in aanmerking, ook woningzoekenden uit andere gemeenten kunnen zich inschrijven op www.wooniezie.nl.

Vacatures