Logo grenskoerier.nl
Foto: margriet eikhoudt

Hulpinitiatieven in verband met Corona

Overal zie je ze als paddenstoelen uit de grond schieten: initiatieven om hulp te bieden in deze moeilijke tijden. Het Coronavirus brengt niet alleen veel verdriet en ellende maar het haalt ook het beste in de mens naar boven. Aan de oproep van onze premier om een beetje naar elkaar om te kijken wordt overal gehoor gegeven.


In Cranendonck is er bijvoorbeeld het initiatief van Margriet Flower op Facebook.

Per dorpskern, zo laat ze weten, is er een apart bericht voor hulpvragen en hulpaanbod. Dus heb je iemand nodig om je boodschappen te doen of je ergens naar toe te brengen? Kijk op Facebook Samen Sterk of zoek op Coronavirus Cranendonck: hulp durf te vragen. Daar kunt u uw hulpvraag posten op de dorpskern waar u woont!

Vele leuke initiatieven kom je tegen zoals de actie om de 185 bewoners van de Cranendonckse verzorgingshuizen, die in volledige isolatie zitten, een kaartje, briefje of tekening te sturen.

Sarah meldt onmiddellijk dat haar kids aan de slag gaan.

Dan een initiatief van Bianca. Zij wil op dinsdagavond om acht uur alle toppers in de zorg een hart onder de riem steken. Ze vraagt dan ook heel Cranendonck om op dat tijdstip even naar buiten te komen en te applaudisseren!

Susan biedt een luisterend oor aan maar ze kan ook de hond uitlaten of boodschappen doen. Marian geeft aan dat ze beschikbaar is.

Hennie wijst op de Burenhulp Zurrik-app waar iedere inwoner van Soerendonk zich als hulpvrager of -aanbieder kan melden en Hanneke wijst erop dat er ook andere kwetsbare mensen zijn dan ouderen. Ook daar moet hulp geboden worden.

Er wordt hulp geboden om te koken en een ander biedt e-books aan en weer een ander geeft haar telefoonnummer voor iedereen die verlegen zit om een praatje. Kortom, het regent goede bedoelingen!

Initiatiefneemster Margriet Flower meldt dan ook op dinsdag dat er in twee dagen tijd (de groep is op zondag gestart) zich 750 mensen in Cranendonck hebben gemeld die allemaal klaar staan om hun naasten te helpen.

Meer berichten
 

Vacatures

zorgprofessional

Valkenswaard