Logo grenskoerier.nl
Foto:

Ook een Publieksprijs bij de Cultuurprijs Weert Vanaf nu kandidaten te volgen op de website

Sinds vrijdag de 13e, is op www.cultuurprijsweert.nl de actuele stand te volgen van de kandidaten voor de Cultuurprijs Weert. Personen en organisaties die willen meedingen, worden hier gepresenteerd. Ook is het mogelijk om via dit overzicht op de site nu al stemmen uit te brengen voor een aparte Publieksprijs. Verder kan iedereen in Weert en Nederweert nog steeds een eigen kandidaat aandragen (inclusief de kandidaat zelf). De eerste Cultuurprijs Weert, bestaande uit een artistiek aandenken plus een geldbedrag, wordt zaterdag 28 november 2020 uitgereikt tijdens een culturele feestavond in het Weerter Munttheater.


Breed aanbod

'De oogst tot nu toe geeft een verheugend breed beeld van culturele activiteit', aldus het bestuur van de Stichting Cultuurprijs Weert, een initiatief van de vier culturele instellingen RICK, Munttheater, Muziekcentrum De Bosuil en Theater de Huiskamer. 'Er zijn nu 27 kandidaten die hun aanmelding hebben geaccepteerd en er volgen er meer. We hopen dat het publiek hierdoor nog meer waardering krijgt voor de mensen die vóór of achter de schermen een bijzondere bijdrage leveren aan de beleving van cultuur in het Land van Weert.'

Nominaties

Tijdens het lopend seizoen (tot 1 augustus 2020) kan het publiek iedereen (individuele personen of groepen) met wortels in Weert of Nederweert voordragen als kandidaatwinnaar. Dit kan in vier categorieën: beeldende kunst, letteren, muziek en podiumkunsten. In oktober 2020 kiest een deskundige jury uit alle publieksvoordrachten maximaal vijf nominaties voor de Cultuurprijs Weert. Vervolgens kan het publiek op de nominaties stemmen. De uitslag hiervan, samen met het oordeel van de jury, leidt volgens het bekende Eurovisie Songfestivalsysteem tot één winnaar.

Feestavond

De culturele feestavond op 28 november in het Munttheater Weert vormt het hoogtepunt van een cultureel seizoen lang kijken, luisteren en genieten van mogelijke winnaars. Op deze avond komen alle genomineerden aan bod, afgewisseld door diverse optredens en presentaties. Naast de eerste Cultuurprijs Weert vindt dan ook de uitreiking plaats van een Aanmoedigingsprijs voor nieuw talent, van een Oeuvreprijs voor een gevestigde reputatie én van de Publieksprijs. Voor deze laatste kan nu dus al gestemd worden op de website www.cultuurprijsweert.nl.

Meer berichten
 

Vacatures

Monteur

Nederweert

Kraanmachinist

Weert

Magazijn medewerker

Nederweert