Logo grenskoerier.nl

Maatregelen België: OCMW en stadhuis enkel op afspraak; stedelijke gebouwen gesloten

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad maakte de regering gisterenavond een aantal maatregelen bekend om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Op basis daarvan beslist het stadsbestuur van Hamont-Achel om vanaf 14 maart tot en met 19 april aan de burgerloketten enkel te werken op afspraak. Alle andere gebouwen van de stad sluiten tot die datum en ook de evenementen die er doorgaan – waaronder ook het vakantieaanbod in de paasvakantie – worden afgelast. Het Huis van het Kind en IBO De Pagadder blijven wel geopend, al worden hier de nodige maatregelen getroffen.


Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden zo goed als alle gebouwen in het beheer van de stad Hamont-Achel gesloten. Daaronder vallen onder andere het UiTpunt, de bibliotheken, de sporthallen, de gemeenschapscentra, … Alle activiteiten die hier doorgaan, worden tot en met 19 april afgelast. Dit geldt ook voor het vakantieaanbod in de paasvakantie. Ook de dagopvang van dienstencentrum De Kring sluit, net zoals het wijkkantoor van Politiezone HANO.

Huis van het Kind en IBO De Pagadder

Het Huis van het Kind blijft momenteel wel geopend. Ook IBO De Pagadder blijft voorzien in buitenschoolse opvang. Extra richtlijnen worden ingevoerd om de veiligheid van iedereen maximaal te garanderen. Andere diensten, zoals de Speelkamer en de Huiswerkkamer, worden afgelast.

Afspraak maken

De openbare dienstverlening wordt maximaal gegarandeerd. Indien je voor bepaalde zaken op het stadhuis in Hamont of het gemeenschapshuis in Achel moet zijn, kan je hiervoor tijdens de kantooruren van het Onthaal een afspraak maken via 011 51 05 00. Het stadsbestuur vraagt wel om dit enkel te doen voor dringende zaken. Bovendien is het niet altijd nodig om langs te komen. Is jouw vraag ook te beantwoorden via de telefoon of via e-mail, dan geef je dat best aan.

Kantooruren Onthaal:

Maandag: 09.00 – 12.00 uur en 13.30 - 16.30 uur

Dinsdag: 09.00 – 12.00 uur en 13.30 - 16.30 uur

Woensdag: 09.00 – 12.00 uur en 13.30 - 16.30 uur

Donderdag: 09.00 – 12.00 uur en 13.30 - 18.30 uur

Vrijdag: 09.00 – 12.00 uur

 

Heb je vragen?

Met vragen omtrent het coronavirus kan je terecht op www.hamont-achel.be/coronavirus. Ook www.info-coronavirus.be omvat heel wat nuttige informatie. Wordt jouw vraag hier niet mee beantwoord, dan kan je je vraag ook stellen via coronavragen@hamont-achel.be. Onze medewerkers doen hun uiterste best om je zo snel mogelijk te antwoorden.

Meer berichten
 

Vacatures

Monteur

Nederweert

Magazijn medewerker

Nederweert

Kraanmachinist

Weert