Logo grenskoerier.nl
Foto: Pixabay

Carnavalsmuziek: teksten gaan vooral over bier en dansen

ongteksten van carnavalsnummers staan vooral in het teken van drank, dansen en blijmoedig meelallen. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl. Om na te gaan waar carnavalsliedjes over gaan, analyseerde de online carnavalskleding-specialist de lyrics van ruim 700 carnavalshits uit de afgelopen decennia.


Feestelijke songteksten

Songteksten van carnavalsnummers gaan vooral over feesten: in 51% van de songteksten komen woorden voor die daarmee te maken hebben, zoals zingen, dansen en natuurlijk de polonaise. Nét iets minder vaak wordt er gezongen over alcohol. In 29% van de carnavalsnummers worden zaken genoemd die te maken hebben met drank, zoals ‘bier’, ‘wijn’ en ‘dronken’. Verder draait een beetje carnavalsnummer vooral om blijmoedig meelallen, want 14% bevat een variant van la-la-lala-laaa.

Nauwelijks seks in carnavalsnummers

Ondanks dat platte songteksten van carnavalsnummers onlangs breed in het nieuws kwamen, wordt er in carnavalshits relatief weinig aandacht aan seks besteed. In totaal werden in slechts 4% van de onderzochte songteksten woorden gevonden die te maken hebben met het thema.

Bekijk de volledige carnavalsmuziek-analyse op https://www.feestkleding365.nl/carnavalonderzoek#carnavalsmuziek

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Ga je mee op berenjacht? 4 25/3
De Grenskoerier gaat digitaal 25/3
Bedankt namens Marishof! 25/3