Logo grenskoerier.nl
De werkzaamheden worden gedaan door een gecertificeerde uitvoerder
De werkzaamheden worden gedaan door een gecertificeerde uitvoerder (Foto: )

Glasvezel door vervuilde grond

In opdracht van Glasvezel buitenaf is de aannemer Van Gelder Telecom in Cranendonck gestart met de graafwerkzaamheden in de vervuilde grond. Van de 76 kilometer geul die gegraven wordt om het glasvezelnetwerk in Cranendonck aan te leggen, wordt circa 30 kilometer aangelegd door vervuilde grond. Van Gelder Telecom neemt extra voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van medewerkers en omwonenden te garanderen. In navolging van de wet Bodembescherming (WBB), werkt Van Gelder Telecom uitsluitend met gecertificeerde uitvoerders.


Rondom de plaatsen waar in de vervuilde grond gegraven wordt, zijn afzettingen geplaatst. Afhankelijk van de mate van verontreiniging, dragen de graafploegen beschermende kleding en handschoenen. Omstanders worden verzocht om op afstand te blijven en de afzetting niet te betreden. Aanraking met de vervuilde grond kan schadelijk zijn. Voor kinderen en huisdieren is er een groter risico op gezondheidsklachten dan voor volwassenen.

Na afronding van de graafwerkzaamheden, wordt er bij de aansluitingen voor de lokale verdeelpunten van het glasvezelnetwerk en de gevels van de woningen die een glasvezelaansluiting krijgen, schone grond gestort. Dit betekent dat er in schone grond gewerkt kan worden tijdens de las- en blaaswerkzaamheden die later plaatsvinden. De risico's voor het werken in de vervuilde grond zijn hierdoor weggenomen. Ook is er een milieukundige begeleider betrokken die de uitvoering van de werkzaamheden controleert.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met Van Gelder Telecom op 038 44 31 429. Voor algemene vragen over de aanleg van glasvezel belt u met Glasvezel buitenaf op 088 75 85 800.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Kinderen van de Schatkist zijn toppers! 4 24/3
Ga je mee op berenjacht? 4 25/3
De Grenskoerier gaat digitaal 25/3