Logo grenskoerier.nl

Man cel in voor zwaar geweld in azc Budel

BUDEL - De rechtbank heeft donderdag een 24-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden voor het plegen van zwaar geweld in het azc in Budel.


De verdachte kreeg in oktober vorig jaar ruzie met een medebewoner van een asielzoekerscentrum in Budel. De mannen gebruikten over en weer geweld.

Mes

Op basis van getuigenverklaringen constateert de rechtbank dat de verdachte tot drie keer toe aan een confrontatie probeerde te ontkomen, maar dat de andere man hem telkens achterna kwam. Daarbij werd de verdachte geslagen, kreeg hij een glas naar zijn hoofd gegooid en werd hij bedreigd met een mes. Op videobeelden is te zien dat de verdachte de man uiteindelijk overmeesterde, hem vervolgens in het gezicht schopte en op zijn hoofd stampte. Volgens de verdediging was dit uit noodweer.

De rechtbank neemt aan dat de verdachte - na de aanval met het mes door de man - genoodzaakt was zichzelf te verdedigen. Er was op dat moment namelijk sprake van een dreigende situatie. Die situatie was voorbij op het moment dat de man weerloos op de grond lag. Omdat de verdachte hem echter bleef schoppen en stampen, veegt de rechtbank het beroep op noodweer-varianten van tafel.

Vacatures