Logo grenskoerier.nl
Unieke kans: werken en leren in je eigen regio-ziekenhuis
Unieke kans: werken en leren in je eigen regio-ziekenhuis (Foto: Stefan Koopmans)

SJG Weert en Gilde Zorgcollege gaan samen nieuwe verpleegkundigen opleiden

Aanstormende verpleegkundigen uit de regio Weert krijgen vanaf komend schooljaar de kans om in hun eigen streekziekenhuis het vak te leren. Speciaal voor 3e en 4e-jaars mbo-studenten hebben SJG Weert en Gilde Zorgcollege de krachten gebundeld in een nieuw traject voor de zorgopleiding op niv. 4.

“Door samen verpleegkundigen op te leiden voor het echte werk kunnen we beantwoorden aan de vraag naar deskundig zorgpersoneel in de regio Weert. De zorgsector schreeuwt om vakmensen. Alleen door samen te werken met instellingen houden we de kwaliteit van de zorg op peil, nu en in de toekomst”, zegt directeur Jos Hegeman van Gilde Zorgcollege. Het SJG-spoor, zo heet het nieuwe opleidingstraject, wordt aangeboden aan bol studenten die de opleiding MBO-Verpleegkundige volgen in Weert. In het 2e leerjaar, als het reguliere les- en stageprogramma er opzit en de basis is gelegd, kunnen zij hun voorkeur aangeven voor deze specifieke opleidingsvariant in de klinische zorg. Het ziekenhuis maakt vervolgens een selectie.

De laatste 2 jaar van hun verpleegkundige opleiding hoeven de gekozen studenten gemiddeld nog maar één dag in de week naar school. De overige dagen leren zij het vak in SJG Weert. Ze kunnen dan kennismaken met 2 verschillende ziekenhuisafdelingen, bijvoorbeeld het Vrouw-Moeder-Kindcentrum, het Operatiecentrum of de Intensive Care. “Op die manier krijgen ze een goed beeld van de zorg die een ziekenhuis aan verschillende groepen patiënten levert”, zegt Pieter Slegers, teammanager Opleidingen van SJG Weert. In het examenjaar leren en werken de studenten op één afdeling.

Tijdens elke stage wordt de student begeleid door een ervaren verpleegkundige, een docent van school en een opleidingsfunctionaris van het ziekenhuis. Als het opleidingstraject naar wederzijdse tevredenheid verloopt, heb je als sollicitant met het diploma op zak natuurlijk een streepje voor zodra er een vacature vrijkomt.


Meer berichten
 

Vacatures

Kraanmachinist

Weert

zorgprofessional

Valkenswaard

Monteur

Nederweert

Magazijn medewerker

Nederweert