Logo grenskoerier.nl
De Buulse Blèèrköp brachten een mix van Buulse muziek en humor
De Buulse Blèèrköp brachten een mix van Buulse muziek en humor (Foto: Hester Heijmans)

Buulse zittingen weer vol variatie en vermaak

Alles was dit jaar net even wat anders tijdens de Buulse zittingen, want voor het eerst vonden deze plaats in een spiksplinternieuwe Borgh. Een nieuw podium, nieuw geluid, een nieuwe 'bak'; maar wel met een aantal vertrouwde acts en dezelfde opstelling.


Door: Hester Heijmans

De avond werd afgetrapt door dansgroep Exchange onder leiding van Tobias Sanders. Zij traden op met een mix van hiphop en een spectaculair stukje gardedans. Later op de avond maakten ze een tweede opkomst met een Disney dans gegoten in een hipper jasje.

Tonpraters

Klassiek op een bonte avond en zeker niet te missen, zijn de Budelse tonpraters. Dit jaar werd deze vorm van cabaret verzorgd door Klaas Bex, Jeroen van Nunen en Tom van Osch. De één stelde een bruid voor, de andere nam de rol van Tarzan tot zich en tot slot functioneerde Bex als restauranteigenaar. Allen grappig en vermakelijk op hun eigen manier.

Humor in een muzikaal jasje

Ook weer op het podium dit jaar: De Buulse Blèerkop, ook wel de bekende gebroeders Vos. Ze brachten een mix van muziek en echte Budelse humor. Ook de Zalando man die vorig jaar voor het eerst zijn opkomst deed, liet dit jaar weer van zich horen. En dat was ook nu weer net zo grappig.

Carnavalsgroep de Knoterbèhren was ook weer van de partij. Ze traden op met een zelf geproduceerd nummer over het stapleven in en om Cranendonck. Het nummer kreeg de hele zaal mee aan het zingen en dat was een plezier om mee te maken.

Nog een oude bekende is het duo Zoer en Brus; broer en zus Joep en Nienke. Het stel wil dit jaar auditie doen voor De Budelse Proms, maar dat verloopt niet vlekkeloos. En als zelfs een zelf geschreven nummer niet in de smaak valt bij de jury, geven ze de moed op.

En last but not least, cabaretgroep Pluche Toelie. Ze staan al enkele jaren op het Budelse podium, en verzorgden ook dit jaar weer een grappige show met Buulse klets en muziek.

Vacatures