Logo grenskoerier.nl
De eerste bezoekers kwamen maandagmiddag een kijkje nemen in de nieuwe bibliotheek
De eerste bezoekers kwamen maandagmiddag een kijkje nemen in de nieuwe bibliotheek (Foto: Marco Verdonk)

Budelse bieb voortaan in De Borgh

'Natuurlijk wordt er samengewerkt met allerlei andere gebruikers van De Borgh'


De bieb als ontmoetingsplaats, als plekje om rustig iets te bespreken of om op je gemak te studeren. De bieb waar je met je kinderen gezellig een uurtje door kunt brengen, waar je naar een lezing kunt of met krant of tijdschrift en een kopje koffie plaats neemt op de verhoogde loungeruimte om eens even wat tijd voor jezelf te nemen. Het kan allemaal in de nieuwe bibliotheek in De Borgh.

(door Riny van Gerven)

Qua oppervlakte mogen ze er een beetje op achteruit zijn gegaan, qua ruimte ziet het er fantastisch uit. De hoge dakconstructie met de open eerste verdieping, de zijwand met vrolijke 'huisjes' waar de kinderen hun boeken kunnen lezen, het podium met de loungebanken, de ruime leestafel, kortom, een bibliotheek-nieuwe-stijl.

'Natuurlijk zal er ook veel samengewerkt worden met de andere gebruikers van De Borgh,' aldus Loes Jansen, medewerkster van bibliotheek De Kempen. Ze ziet mogelijkheden op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld culturele activiteiten in de grote zaal waar in de bieb lezingen of workshops over gegeven kunnen worden. Maar ook activiteiten voor ouderen in samenwerking met de huiskamer of voor vluchtelingen samen met Cordaad. Afgelopen maandag om 13.00 uur ging de nieuwe Budelse bibliotheek open. De openingsuren blijven voorlopig hetzelfde als voorheen.

Meer berichten
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Nederweert

Kraanmachinist

Weert

Monteur

Nederweert