Logo grenskoerier.nl
Het angstaanjagende Buulse platteland is waar de horrorfilm zich afspeelt, foto: Gonnie Feijen
Het angstaanjagende Buulse platteland is waar de horrorfilm zich afspeelt, foto: Gonnie Feijen (Foto: Gonnie Feijen)

Een Budelse horrorfilm voor Nederlands Filmfestival

Met 'Hazenjacht' maakt Ken van Mierlo een van zijn dromen waar


Ken van Mierlo (Bulander thans woonachtig in Amsterdam) droomde er als kind al van: nee niet van brandweerman of politieagent. Filmer, dat wilde hij worden en om precies te zijn: regisseur. 'Dat is degene die de creatieve beslissingen neemt,' zoals hij zelf zegt. Inmiddels is hij 32 jaar jong en op weg zijn droom waar te maken. Voor het Nederlands Filmfestival gaat hij de korte horrorfilm 'Hazenjacht' maken samen met producent Alexander Fuhri. De film speelt zich in zijn geheel af in een Budels café en op het mooie maar angstaanjagende Buulse platteland.

(Door Riny van Gerven)

Op z'n 14de zag hij Pearl Harbour en werd gegrepen door het enorme spektakel van dit genre Hollywoodfilms. 'Ik wilde zelf ook films gaan maken voor het grote publiek!' Weliswaar werd hij niet aangenomen op de filmacademie maar dat kon Ken van Mierlo niet tegenhouden. Hij is een van die doorzetters die ook als het tegenzit hun droom na blijven jagen. Dank zij allerlei baantjes en manus-van-alles in de filmindustrie lukte het hem uiteindelijk om in Engeland in een jaar tijd zijn bachelor te halen. 'Daar won ik een filmprijs met als gevolg dat ik naar Hollywood mocht waar mijn filmpje op groot scherm bij Paramount vertoond werd.'

Nu was het niet zo dat zijn naam ogenblikkelijk gevestigd was maar, eenmaal terug in Amsterdam, kon hij wel aan de slag bij een productiemaatschappij. Daar ontmoette hij producent Alexander Fuhri en zo ontstond het idee voor een korte horrorfilm (6,5 minuten) voor het Nederlands Filmfestival in Utrecht waar hij eind mei wordt vertoond. De film zal daarna ook nog door de NPO worden uitgezonden en wordt uiteraard in Budel vertoond. En voor alle donateurs komt er binnenkort een leuke voorvertoning.

In 'Hazenjacht' komt een jong Amsterdams hipsterstel in een kroeg in Budel terecht.'Daar ontstaat een clash van twee culturen,' legt Ken uit. 'Enerzijds de hipsters, anderzijds de plaatselijke bevolking. Het horrorscenario waar dat op uitdraait moet iedereen maar met eigen ogen komen zien.' Hij vertelt nog dat het hele idee van de film is ontstaan tijdens een zogenaamde greppeltocht waar hij aan meedeed in de duistere achterlanden van Cranendonck.

Ken en Alexander worden met het maken van hun film begeleid door De Ontmoeting, een initiatief voor jonge filmmakers. Door deze instelling worden ze gedeeltelijk gesubsidieerd en krijgen ze ook begeleiding door BNN/VARA. 'We hebben echter nog wel wat meer geld nodig,' aldus Ken van Mierlo, 'en dat willen we graag via crowdfunding ophalen. Dus mensen of bedrijven die bereid zijn ons te helpen met deze film kunnen de nodige info vinden op www.cinecrowd.com/hazenjachtdefilm.' Voor de donateurs liggen hele leuke rewards klaar.

Vacatures