Logo grenskoerier.nl
Foto:

Duo Vreemd en Brassta!: PASTTA!? tijdens openingsweekend vernieuwde Borgh op 6, 7 en 8 maart, reserveer dit weekend in uw agenda!

Op vrijdag 6 maart staat de officiële opening van de nieuwe Borgh gepland en op zaterdag 7 maart mag Lexke Theatercafé u een voorstelling aanbieden ter gelegenheid van dit heuglijke feit. Om iedereen de kans te geven de nieuwe cultuurzaal van de Borgh te komen bekijken organiseert Lexke Theatercafé in samenwerking met de Borgh een feestelijke openingsvoorstelling.


De entree voor deze avond is gratis. Iedereen is van harte welkom om deze voorstelling bij te wonen. Op deze avond staan voor u Duo Vreemd en Brassta!: Pastta!? op het podium. Pastta!? is een avondvullende theatervoorstelling met een bijzondere samenwerking tussen leden van Brassta! (Budel/Soerendonck), Duo Vreemd (Nuenen/Eindhoven) en twee man muzikale versterking.

Na elkaar aan het werk gezien te hebben en meer van elkaar gehoord te hebben ontstond na een nadere kennismaking al snel het gevoel samen iets te willen realiseren. Beide groepen werken op verschillende terreinen, maar ze hebben één gezamenlijke grote gemeenschappelijke deler: muziek! Duo Vreemd gebruikt muziek als kapstok om komisch te kunnen acteren. Bij Brassta is muziek de grote troef, op een karakteristieke manier gebracht. Door deze twee kenmerken te mixen ontstaat er een gevarieerd muziekrepertoire, smeuïg aan elkaar geregen door acterende muzikanten die niet alleen klanken maar ook hun uitstraling gebruiken om bij het publiek de soms gevoelige en dan weer de komische snaar te raken. Bij Pastta!? komen muzikale stukken voorbij waarbij de sfeer leidend is en daarnaast worden er stukken gespeeld waarbij een typetje of een persiflage de muzikale inhoud bepaalt.

Deze verschillende benaderingen creëren en bieden veel afwisseling en variatie voor de toeschouwer. Je beleeft het als een verademing dat de muzikanten een aantal keren wisselen van instrument. Het geeft Pastta!? een luchtigheid waardoor je het gevoel zou kunnen krijgen dat het allemaal zo 'makkelijk' lijkt te gaan. Bij 'bijna' elk muziekstuk staan de neuzen van de spelers dezelfde richting op. Een voorkeur merk je niet. Of het nu gaat om klezmer, rock, funck, jazz of een bijna smartlap: met steeds dezelfde gedrevenheid wordt het stuk gebracht.

Met het aangaan van de samenwerking tussen Brassta! en Duo Vreemd hebben deze enthousiaste 'amateurs' hun grenzen verlegd. Nu is de toeschouwer aan de beurt de show te beleven, er van te genieten en eventueel te bepalen of deze samenwerking een geslaagde is.

Pastta!? bestaat uit de spelende, acterende, musicerende Pasttianen:

Fred ten Hoor: Zang, melodica Ronald Vermijs: Zang, gitaren, toetsen Bart Drent: Zang, accordeon, toetsen, trombone, sousafoon Eric Smeets: Zang, trompetten, trombone Stefan Ras: Zang, trompetten Jos Prinsen: Zang, bas, tuba Frank v.d. Broek: Zang, drums, speeldoos .

Duo Vreemd is inmiddels zeker niet 'vreemd' meer in Zuid Nederland (en omstreken), bekend van avondvullende optredens voor bedrijven en particulieren, tonpraatavonden, symposia en theaterdiners.

Brassta! : van oorsprong straatmuzikanten (Antwerpen, Keulen, Praag en Berlijn). Door de diversiteit aan instrumenten en uiteenlopende mix van muziekstijlen (jazz blues klezmer ska Funk) een graag geziene band op straat, festivals, evenementen en kleine podia.

Lexke Theatercafé is trots deze avond voor u te mogen organiseren, ze verzekeren u dat deze heren er een feestje van zullen maken!

Wilt u dit feest meemaken, de uitgifte van de kaarten vindt plaats op maandag 3 februari om 20.00 uur in de Borgh. De kaarten zijn gratis af te halen dus wees er snel bij: OP = OP! (max. 4 kaarten per persoon)

Op https://twitter.com/LexkeTheater en Facebook zijn de laatste activiteiten van het theatercafé bij te houden.

Lees ook

Meer berichten
 

Vacatures

Monteur

Nederweert

Kraanmachinist

Weert

Magazijn medewerker

Nederweert