'Steekje Buiten' met hun 11e Bonte Avond act, foto: Henk Brouwer
'Steekje Buiten' met hun 11e Bonte Avond act, foto: Henk Brouwer (Foto: H. de Brouwer)

Gevarieerde Bonte Avond Muuzevangers weer een feest!

Wegens succes ook dit jaar op herhaling: Bonte Avonden waarvan de acts allemaal op een of andere manier verbonden zijn aan één centraal thema. Dit jaar is dat thema “Achter de voordeur van…”. Artiesten geven elk hun eigen draai aan dit thema en beantwoorden op ludieke manier de vraag: “wat gebeurt er toch allemaal achter de voordeur van… ja, van wie eigenlijk?” De eerste Bonte Avond van 2020 laten zien, dat we de hélft nog niet weten!


Vrijdag 17 januari trapten de Muuzevangers hun serie Bonte Avonden af met de editie “Mares lacht met Mares”, omdat alle artiesten op deze avond ‘binnendorps’ zijn. Dat blijkt geen echte beperking: drie uur lang wordt het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerde avond met muziek, zang, dans en diverse acts. De gelegenheidsformatie De TieRepkes, een samenwerkingsverband tussen The Ties en de Trepkesband, lardeert de avond met energieke blaasmuziek. Saillant detail daarbij is dat het prinsenpaar en de adjudanten hiervan een integraal onderdeel vormen – en de pannen van het dak spelen!

De avond begint met een grootste opkomst van de prinsenparen, het jeugdgevolg en de jeugddivisie én talrijke dansmarietjes. Nadat het publiek kort heeft kunnen kennismaken met de carnavalshoogheden, nemen zij plaats in de prinsen- annex muzikantenbak en openen de dansmarietjes de Bonte Avond écht. Hierna bellen we aan bij de Lazy Piano’s, een trio muzikanten die op clowneske wijze laten zien waartoe zij allemaal in staat zijn, of zouden kúnnen zijn. De vloer was vervolgens aan de Muuzedansers, een primeur in Cranendonck: drie stoere gasten die lieten zien dat dansen niet alleen voor meiden is. Toen de rook opgetrokken was, verhuisden we naar het denkbeeldige Schrobbelèr-café, waar de dames van Aspirine & Co hun “Ode aan Schrobbelèr” – winnaar van Muuzegewiéek 2019 – al proostend nog een keer ten gehore brachten. De Dansgarde bracht ons hierna met hun dans mee naar een denkbeeldig café, waar zij in de stijl van de jaren 1920 én 2020 hun moves lieten zien. Laatste act voor de pauze was die van The Ties, die voor de veranderingen eens niet achter een Mareser voordeur keken, maar een Zurrikse… De (al dan niet vermeende) verschillen tussen de twee dorpen werden daarin natuurlijk nog ‘ns lekker uitvergroot, wat zorgde voor daverende lachsalvo’s!

De tweede helft van de avond werd geopend door het Mouse Dancing Team, dat in felroze, -groene en -gele outfits een ode bracht aan de onsterfelijke liedjes van Abba. Daarna klopten de heren van Steekje Buiten als TV-ploeg van het programma “Vrouw bijt Poes” aan bij een aantal Mareser voordeuren. Omdat zij dit jaar voor de 11e achtereenvolgende keer op het podium stonden, was hun vraag aan de diverse geïnterviewden telkens: “wat vindt ú dat er in 11 jaar veranderd is in Maarheeze?” De slotact van de avond was wederom in handen van de Prinsedanten. De oud-prinsen en -adjudanten brachten ons dan ook naar de ‘allerlaatste’ voordeur: de hemelpoort. Diverse overleden Nederlandstalig artiesten vertolkten in een draaiende hemelpoort met een ouderwetse bandparodie nog eens hun grootste hits – eerst in de originele vorm, daarna in een opgepimpte feestversie. Een knallend einde van een geslaagde avond, waarbij als extraatje het publiek door het prinsenpaar uitgeleide werd gedaan met hun nummer “Viva Maarheeze!”

Op zaterdag 25 januari vindt alweer de laatste Bonte Avond bij de Muuzevangers plaats, nl. de editie “XL”. Op deze avond wordt het programma nog aangevuld met de tonpraters Erik Mulder, Rien van Genugten en Tom van Osch. Hiervoor zijn nog enkele kaarten à € 12,50 online verkrijgbaar via de Muuzesjop (www.muuzevangers.nl/webshop).

Meer berichten
 

Vacatures

Zin(k)volle baan

Budel-Dorplein

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Service adviseur / werkplaats receptionist

Nederweert

Bezorgers

Budel & Maarheeze

Magazijn medewerker

Budel