Een deel van de kaartgroep, foto: Kitty Arets
Een deel van de kaartgroep, foto: Kitty Arets (Foto: Kitty Arets)

't Buuls zitje zoekt nog vrijwilligers

Ondanks het grote vrijwilligersbestand van 't Buuls zitje zijn er toch nog dagdelen die niet goed bezet zijn. Een 30-tal vrijwilliger verspreidt over de week is werkzaam in het trefpunt. Helaas blijft vooral de zondagdienst een probleem. Ze streven ernaar dat elk dagdeel bezet is door twee vrijwilligers.


Op zondag is er meestal maar één vrijwilliger gastvrouw/gastheer. Zondags wordt er gekaart (rikken en/of jokeren) van 14.00 uur tot 16.30 uur. Ook lopen er geregeld koffiedrinkers binnen die niet komen om te kaarten. Het kaartgroepje bestaat uit een 14-tal bezoekers. Ook zijn er kaarters die gehaald en gebracht moeten worden. Dit gebeurd nu bij toerbeurten door eigen vrijwilligers met eigen auto. Het zou fijn zijn als een extra chauffeur/chauffeuse zich zou aanmelden en deze kan dan ook eventueel mee gaan kaarten. De chauffeurs krijgen een vergoeding van de bezoekers voor het rijden. Hopelijk komt er dit jaar een nieuw vervoerssysteem waardoor dit probleem opgelost zou zijn.

In het vorige artikel stond dat het trefpunt dagelijks open is vanaf 9.00 uur, dat moet natuurlijk 10.00 uur zijn.

Verder een extra vermelding van de aanwezigheid van Senioren en Computers op de dinsdagmorgen. Er is dan altijd een deskundig iemand aanwezig in 't zitje van 10.00 tot 12.00 uur om je te helpen met allerlei vragen over computer, tablet, iPad of telefoon. Deze hulp is gratis en aanmelden hoeft niet, loop gewoon even binnen.

Mocht je naar aanleiding van dit artikeltje belangstelling hebben als vrijwilliger voor de zondagdienst of eventueel een ander dagdeel (of heb je andere vragen of opmerkingen), dan kun je bellen met de coördinator van ’t Buuls zitje, Kitty Arets (06 30447705). Doen, want vrijwilligerswerk geeft heel veel voldoening, niet alleen voor bezoekers maar ook voor jezelf! Je vindt ’t Buuls zitje op de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15, in de Borgh.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

BRAVO! werd superschool Elsevier 1 18/2
Herenboeren binnenkort van start 19/2
Glasvezel door vervuilde grond 18/2
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel