Momenteel kan je bij Karin van der Kruijs terecht voor een bakworkshop
Momenteel kan je bij Karin van der Kruijs terecht voor een bakworkshop (Foto: )

Karin van der Kruijs blikt terug op Heel Holland Bakt avontuur!

Heel Holland Bakt, alweer 7 seizoenen op rij een ongekend populair programma dat wekelijks miljoenen enthousiaste kijkers aan de buis weet te kluisteren. Eén van die enthousiaste kijkers is Karin van der Kruijs. Zij is niet alleen fan vanaf het eerste uur, maar ook één van de thuisbakkers die daadwerkelijk in de Heel Holland Bakt tent heeft gestaan. Hoe kijkt ze nu terug op het hele avontuur? En wat heeft het haar opgeleverd? De hoogste tijd voor een terugblik!


Door Lieke Janssen

'Door de deelname aan Heel Holland Bakt (2e) seizoen, heb ik sowieso een hoop over mezelf geleerd', vertelt Karin. 'Je krijgt veel persoonlijke feedback. Ook kreeg ik in het begin vaak de vraag of ik iets wilde komen bakken, of jureren...Dat doe ik nu nog. Dan vinden ze het leuk om iemand van Heel Holland Bakt in de jury te hebben. Als ik er zin in en tijd voor heb, dan doe ik het gewoon'.

'Voor mij is bakken een hobby gebleven. Ik ben wel bakworkshops gaan geven. Bij mensen thuis, maar ook bij studio's in de omgeving. Dat doe ik nu nog af en toe. Hier thuis ooit met de collega's, dat soort dingen. Maar ik heb er nooit echt een professionele gedachte bij gehad. Ik heb een mooi, intens beroep, ik doe leuke dingen, ik heb nooit de behoefte gehad om er m'n werk van te maken. Ik denk dat het gros van de Heel Holland Bakt bakkers er geen speciale dingen mee is gaan doen. Ze geven workshops, maar ook niet meer dan dat. We hebben nog wel elk jaar een reünie met een bakopdracht. Daarnaast gooien we regelmatig van alles op onze Facebookpagina. Weet je, je hebt een gemeenschappelijke deler. Het is een ervaring die best wel impact heeft gehad op iedereen. We snappen elkaar in wat we beleefd hebben'.

'We hebben nog wel
elk jaar een reünie
met een bakopdracht'

Na de afleveringen werd Karin regelmatig herkend. 'Dan kwam ik ooit ergens en dan zeiden ze ik ken jou. Ook in winkels. Dat ik dacht van tjee. Uiteraard ebt dat wel weg. Mensen mogen natuurlijk alles van je vinden, maar ik vind dat moet je van je af laten glijden. Ik denk dat ik ergens wel een keer een momentje heb gehad van oké dit is minder leuk, maar het is toch weinig geweest. De meeste mensen zijn enthousiast en vinden het leuk dat je meedoet'.

Het programma volgt Karin als echte bakfanaat nog steeds, al kijkt ze er nu wel met iets andere ogen naar. 'De regisseur zei ooit tegen me, je zult voor eeuwig anders naar tv kijken. Dat is dus inderdaad zo. Bijvoorbeeld, als de serie draait, dan beginnen ze met allerlei shots. En door de shots kun je eigenlijk al een beetje raden wie er weggaat'.

Of ze nog een keer met zoiets zou meedoen, weet Karin niet. 'Als je alles van tevoren weet, dan stap je er toch anders in. Ik zou het nu moeilijker vinden om me op te geven. Onvoorbereid hebben meegedaan, dat is misschien wel het beste geweest'.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

BRAVO! werd superschool Elsevier 1 18/2
Herenboeren binnenkort van start 19/2
Glasvezel door vervuilde grond 18/2
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel