Foto: Bart Cuijpers

Arian Compen met: Niks gebeurd! Of toch wel?

Traditiegetrouw vond ook dit jaar weer de Cranendonckse oudejaarsconference plaats. Dit jaar wederom verzorgd door cabaretier Arian Compen. Deze rasechte Zurriker stond op vrijdag 27 en zaterdag 28 december op het grote podium van de nieuwe Borgh. In hoop dat het een 'schonne aovund' zou gaan worden. Een avond vol terugblikken naar het afgelopen jaar en heel veel flauwe humor.


Door: Hester Heijmans

Het is alweer de tiende keer dat Lexkes theatercafé een oudejaarsconference op het podium brengt. Namen die Compen voorgingen waren onder andere Jac Kuppens, Boy Jansen en Johan Gerlag. En voor de tweede keer op rij staat Arian Compen weer op de steigers om een geheel nieuwe voorstelling op te voeren.

'Niks gebeurd': dat is de naam van de voorstelling, want volgens Compen is er eigenlijk helemaal niks gebeurd in 2019. Compen vertelde al eerder: 'Natuurlijk is er heel veel gebeurd, het is maar net uit welk perspectief je het bekijkt.'

Het jaar onder de loep Gedurende de conference neemt de Zurriker 2019 onder de loep. Hij filterde het nieuws van het gehele jaar en vat het allen samen tot één verhaal. Er is ruimte voor internationaal nieuws zoals Greta Thunbergs succes en de Brexit, tot lokaal nieuws zoals de Cranendonckse politiek. Een slimme zet om het publiek te betrekken in je performance.

Net als afgelopen jaar was er ook nu geen gebrek aan publieksparticipatie. Compen wil de mensen weer mee laten doen. Vorig jaar was er een quiz, dit jaar een 'bullshitbingo'. Degene die als eerste alle woorden uit de conference heeft kunnen afstrepen, wint. De prijs is kwanta helemaal niets, maar dat moet de pret niet drukken. Daarnaast kwam ook een rebus aan bod.

Ook de reclameblokken kwamen dit jaar weer aan bod. Een creatieve manier om een korte pauze in te lassen, maar voegt weinig toe aan de voorstelling. De commercials hebben namelijk weinig te maken met het afgelopen jaar, desalniettemin duurden ze redelijk lang. Op de productie van deze commercials is weinig aan te merken, want ze liepen vloeiend in elkaar over en zaten netjes in elkaar.

Lokale humor Compen is een cabaretier van lokale bodem en dat is te merken aan kleine dingen. Ook al probeert hij gedurende de show ook het internationale nieuws aan te kaarten door het gebruik van one-liners, valt hij toch snel terug op lokale grappen. Zo gebruikt hij 'bekende' Cranendonckers om het publiek meer tot zich te winnen. Het is een staaltje dichtbij-mijn-bed-show. Slim, want wanneer iets de kijker aangaat, is dit vaak grappiger en herkenbaar.

Twee keer op rij de oudejaarsconference voorzien is al een mijlpaal, en wie weet wie volgend jaar het podium betreedt. Compen is in ieder geval een echte Cranendonckse humorist en heeft het publiek dit jaar weer flink aan het lachen gekregen.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

BRAVO! werd superschool Elsevier 1 18/2
Herenboeren binnenkort van start 19/2
Glasvezel door vervuilde grond 18/2
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel