Foto: Riny van Gerven

Winterpop is thema Gloaze Kooi

Winterpop is het thema waaronder de Gloaze Kooi zich dit jaar laat zien: drie vrolijke winterdagen met veel artiesten, dj's, winteractiviteiten, spelletjes en natuurlijk op z'n tijd een pilske en een wijntje! Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december wordt op de Markt in Budel een iets ander evenement gehouden dan andere jaren: geen opsluitingen van dj's dit lustrumjaar maar heel veel optredens en activiteiten zowel 's middags als 's avonds tot in de kleine uurtjes. De opbrengst van het hele spektakel gaat dit jaar naar de scouts van Frère Jacques!


Door Riny van Gerven

Drie avonden volop muziek van regionale artiesten in de grote tent ( 20 bij 10 meter dus er kan heel veel volk in!) bij de Citybar. 'Artiesten als de 2nd Hand Band, Aron Gerlag, Rebels without a Clue, Maxime Beelen, Foute Jongens, dj Kevin en vele anderen komen zorgen dat de stemming er helemaal in komt. Vrijdagavond om 20.00 uur wordt de Gloaze Kooi geopend door het mini-boerenbruidspaar Gijs en Roos,' aldus Jacky Weise van de Citybar.

Op zaterdagmiddag mag de scouting zich presenteren en uiteraard doen ze dat met de echte stoere activiteiten.Zo gaat er een Outdoor Cooking plaatsvinden want de echte scout bereidt zijn eten uiteraard op een open vuur! Al het lekkers dat er gemaakt wordt wordt uiteraard uitgedeeld. Verder is er een kinderontbijt en een kinderbingo! Om 14.00 uur gaat het zaterdagmiddag van start. Om 17.00 uur is er een loterij waar prachtige prijzen te winnen zijn en tussendoor worden er producten die door de lokale winkeliers zijn geschonken per opbod geveild.

Op zondagmiddag trekt Riks de Jong zijn artiestenstal open en komt met plaatselijke grootheden als dj Frenkel Swinkels, Emile Baas, Michelle, Ivo van de Heuvel en Danny Everett. 's Avonds gaat de hele tent uit z'n dak met de carnavalsprinsen uit Cranendonck en ongetwijfeld daarbij passende muziek.

De scouting hoopt uiteraard op een mooie opbrengst van deze Gloaze Kooi. De opslagfaciliteiten die ze nu hebben zijn hard aan vervanging toe en dat willen ze dan ook met de centjes gaan doen. En voor wat hoort wat dus de leden van de scouting gaan drie dagen lang hun beste beentje voorzetten om het spektakel op de Markt zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe ze het volgend jaar gaan doen? Eerst eens kijken hoe het dit jaar loopt en dan pas beslissen over volgend jaar, vinden de organisatoren. Misschien gaan ze dan wel weer over op dj's maar als dit goed loopt? wie weet?

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

BRAVO! werd superschool Elsevier 1 18/2
Herenboeren binnenkort van start 19/2
Glasvezel door vervuilde grond 18/2
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel