Logo grenskoerier.nl
Joris' Kerstboom
Joris' Kerstboom (Foto: Persfoto KRO-NCRV)

Warme decembermaand in de bibliotheek met Joris' Kerstboom

In Bibliotheek Budel staat van 9 t/m 24 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten. In Bibliotheek Budel kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.


Bij de kerstboom in Bibliotheek Budel is vanaf 9 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bibliotheekbezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag, die Joris Linssen stelt: Wie zet jij in het licht?

Gesprek tijdens de kerst

Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. In Bibliotheek Budel is tijdens openingstijden een bibliotheekmedewerker é vrijwilliger aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Landelijke actie

Circa 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.