Logo grenskoerier.nl
Er waren creatieve kerststukken maar ook sieraden en heel veel lekkers
Er waren creatieve kerststukken maar ook sieraden en heel veel lekkers (Foto: )

Schoot beet spits af met drukbezochte kerstmarkt

Veel bling-bling, lekkernijen en glühwein maar ook serieuze zaken


De rook van Sinterklaas z'n stoomboot is nauwelijks opgetrokken als de eerste kerstmarkten hun glitter en glamour vertonen. Budel-Schoot beet het spits af met een druk bezocht evenement in De Reinder. Wie over de drempel stapte kwam terecht in de perfecte jinglebell-sfeer: schemerig donker met heel veel weerkaatsende lichtjes, bling-bling en kerstmuziek.

Er was mozaïek, er waren sieraden en zelf geknutselde kerststukken maar ook veel lekkers zoals Buulse brokken, warme wafels en een keur aan knoflookboters en -sauzen. Aan de bar vloeide de glühwein rijkelijk en op het podium werd opgetreden door echte Schootse artiesten.

Het fotoboek dat Angeline Maas maakte over dit doodgewone dorp dat toch zo bijzonder is trok heel veel aandacht. Het is, zoals ze zelf opmerkte, een tijdsbeeld, waarin ze de mensen van Schoot, hun werk, hun winkels, hun vrijetijdsbesteding, kortom hun leven laat zien. Maar ook het dorp zelf met al z'n mooie en minder mooie kanten.

Een van de mooie kanten van Schoot is overigens de gastvrijheid. Sociaal-malkelaar Mariëtte Claessens stond er om het nieuwe project 'Welkom op Schoot' te promoten. Nieuwkomers worden welkom geheten met een welkomstpakket. 'We proberen mensen wegwijs te maken en laten zien wat we allemaal te bieden hebben!'