Het was een compleet carnaval walhalla in de tent, foto: Michel Achten
Het was een compleet carnaval walhalla in de tent, foto: Michel Achten (Foto: Michel Achten)

Verbroederingsbal: grof staaltje dansen en sjansen

We moeten nog even wachten tot carnaval weer echt van start gaat, maar dit weekend kon er in Cranendonck alvast vervroegd aan de sfeer worden geproefd. Wat overdag dient als weiland, werd afgelopen zaterdagavond volledig omgetoverd tot Carnaval walhalla tijdens het jaarlijkse Cranendonckse Verbroederingsbal. En het dak ging nog net niet letterlijk van de tent.


Door Hester Heijmans

Alweer de zevende editie van het Verbroederingsbal vond dit weekend plaats in Budel. Verscheidene artiesten waaronder de welbekende Snollebollekes en de Lampegastuh traden op en lieten de volledige tent uit zijn dak gaan. En die tent was tot op de laatste centimeter gevuld. Laat komen was daarom ook geen optie, want te laat betekende geen ticket en dus geen entree tot de tent. Onder het policy 'vol is vol' waren na korte tijd alle kaartjes uitverkocht, en vol was het zeker.

Eindhoven en omstreken

Ook al heet het evenement expliciet het 'Cranendoncks' Verbroederingsbal, komt alsnog de helft van de feestgangers van buitenaf. Handenvol met volle touringcars laden passagiers in en uit naar dit knallend feest. Van Boxtel tot Leende, Eindhoven en omstreken was van de partij. Dat zegt veel over de bekendheid en het succes van dit feest. Het is dus ook geen verassing dat de tent en de organisatie door de jaren heen gegroeid is.

Van bij elkaar in de nek tot billenschud-competitities, het Verbroederingsbal heeft alle kwaliteiten van een goed avondje carnaval. De uitdaging ligt nu bij de organisatie. Hoe gaan zij deze zevende editie volgend jaar overtreffen. Maar met deze kwaliteit is een ding zeker, dit succes zal nog wel een aantal jaar aanhouden.

Meer berichten
 

FOTOSERIESVacatures

BBL Leerlingen verzorgende D

SOMEREN, CRANENDONCK WEERT, NEDERWEERT EN LEUDAL