Logo grenskoerier.nl
Silke van Niel in haar rol als prinses Fiona neemt award in ontvangst
Silke van Niel in haar rol als prinses Fiona neemt award in ontvangst (Foto: Neeltje Knaap)

Erepodium voor Silke van Niel; award beste vrouwelijke hoofdrol

Silke van Niel, niet alleen de naam, maar ook haar stem zal ondertussen bij velen bekend in de oren klinken. Want op muzikaal gebied heeft zij zeker niet stilgezeten. Van de televisieshow K3 zoekt K3 tot de Buulse Proms en verschillende musicals... Haar zangkwaliteiten zijn hier in Cranendonck en (ver) daarbuiten al door een breed publiek gehoord. Haar laatste project, de rol van prinses Fiona in de musical Shrek, werd zelfs met een Amateur Musical Award beloond. In het Luxortheater kreeg zij uit handen van Paul de Leeuw de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een komedie.


Door Lieke Janssen

Niet de minste prijs als je je bedenkt dat Nederland over heel wat amateur musicalproducties beschikt. 'Ik heb meegespeeld in een musical van de stichting STEMP in Gemert. Alle stichtingen kunnen zich opgeven voor de Amateur Musical Awards. Dit jaar waren er rond de negentig aanmeldingen en hieruit worden uiteindelijk 5 genomineerden gekozen. Er worden prijzen verdeeld over meerdere categorieën. Zoals vrouwelijke hoofdrol in een komedie, vrouwelijke hoofdrol in een drama en bijrollen', legt Silke uit.

Het winnen van een theaterprijs, daar hoort uiteraard media-aandacht bij. Zo ook bij Silke. Al heel wat leuke dingen volgden na het ontvangen van de award; zelfs een optreden op landelijke tv. 'Na de uitreiking belde meteen de redactie van Paul de Leeuw. Ze wilden me in Pauls Nummer 1 Show. Daar ben ik geweest. Dat was heel leuk om mee te maken. En er komen meer mooie dingen aan, maar dat staat allemaal nog niet helemaal vast'.

'Ik heb nu even niks, geen producties', vertelt Silke. 'Meedoen in een musical vind ik super. Alleen moet er nu zeker een productie komen waarvan ik echt denk daar ga ik voor auditeren. Want het kost me toch altijd heel veel tijd. Spelen op amateurniveau is ontspannen en leuk. Iedereen doet het vanuit passie en is daardoor zo wauw in z'n energie.
Ik sta zeker ook open voor professionele theaterproducties. Ik denk dan wel, even praktisch bekeken, kan dit? Want ik heb hier een praktijk en ik werk in Eindhoven en dat moet ik dan opzeggen. Voor een droomrol heb ik het absoluut over. Maar dat moet dan wel net voorbij komen'.

Zolang die droomrol nog niet voorbij gekomen is, combineert Silke haar werk als logopediste en de muzikale activiteiten. 'Ik wilde iets doen met zang, maar dan meer vanuit de zorgkant. Ik heb me binnen de opleiding logopedie kunnen specialiseren richting stem; spreek- en zangstem. Ik heb dan ook veel zangers in m'n praktijk. Een perfecte combinatie van werk en passie'.

Nu even geen musicalproducties, maar we horen ongetwijfeld snel weer van Silke. Is het niet op de Buulse Proms, dan wel elders!

Vacatures