Logo grenskoerier.nl
Ronny en Relinde doen alles met z'n tweeën: filmen, geluid en regie
Ronny en Relinde doen alles met z'n tweeën: filmen, geluid en regie (Foto: )

Acteurs gezocht voor historische film

Altijd al eens in een film willen spelen?! Eens lekker een totaal ander persoon zijn dan jezelf?! Verkleed! Geschminkt! Onherkenbaar! Als dat altijd al een diep gekoesterde wens van je was dan komt nu je kans! Ronny Buteneers, uit Budel-Dorplein heeft je nodig voor de documentaire die hij aan het maken is over de geschiedenis van de lokale handel in de Kempen.


'Je hoeft geen acteur de zijn!' laat hij meteen weten. 'De acteurs die wij zoeken hoeven geen tekst uit te spreken. Ze moeten wel een uitstraling hebben. Door hun houding en mimiek moeten ze een bepaalde emotie over weten te brengen.'

Door Riny van Gerven

Samen met zijn vrouw Relinde Paredis is hij in 2017 een filmbedrijf gestart. Een uit de hand gelopen hobby, noemt hij het. Al twintig jaar houdt hij zich bezig met filmen. Samen met zijn vrouw vormt Ronny Buteneers het hele productiebedrijf, ze filmen, zorgen voor het geluid, regisseren en produceren de hele film met zijn tweeën.

Momenteel heeft het filmende echtpaar zich vastgebeten in een historische documentaire over de handel in de Kempen. Geschiedenis is een favoriet onderwerp van Buteneers. Daarbij vindt hij het uiteraard belangrijk dat alle informatie tot in de puntjes klopt. Daarom heeft hij bij het maken van deze docu ook de hulp ingeroepen van vele lokale historici en heemkundigen, hij noemt Jacques Biemans (Heemkundekring Cranendonck), Luc van der Sijpe (Heemkunde Hamont-Achel), Cas van Houtert (oud-hoofdredacteur ED) en vele anderen.

'Mijn film gaat namelijk niet alleen over Cranendonck maar over de hele Kempen,' legt hij uit. 'Het begint rond 1600 dus we maken een docu over de handel van de laatste vierhonderd jaar. Daarbij zijn natuurlijk van de laatste honderd of honderdvijftig jaar wel foto's of beelden te vinden maar van de periode daarvoor niet. Daarom willen we bepaalde scenes na laten spelen. Daarbij gaat het alleen maar om het beeld. Er komt dus geen tekst aan te pas. Het is wel belangrijk dat de acteurs de juiste uitstraling hebben.'

Om die acteurs te vinden gaan Ronny Buteneers en zijn vrouw Relinde audities houden. Iedereen die zich daarvoor aan wil melden kan dat doen op ronny.buteneers@gmail.com. Je krijgt dan bericht wanneer je verwacht wordt voor de casting.

Met de documentaire die anderhalf uur gaat duren is het echtpaar inmiddels al een jaar bezig. Ze hopen de film in het najaar van 2020 te kunnen vertonen. Dat gebeurt dan in alle Kempengemeenten die betrokken zijn bij de totstandkoming.

Vacatures

Poetszorg

Deurne