Logo grenskoerier.nl
Foto: Gonnie Fijen

104-Jarige Frans Valkenburg: zo fit als een hoentje

Hij is nog altijd trots op het 'benkske' dat hij kreeg op zijn honderdste verjaardag


'Jazeker!' zegt burgemeester Roland van Kessel, als we hem vragen of Frans Valkenburg uit Maarheeze de oudste man van Cranendonck is. Eigenlijk kon dat ook niet missen: 104 jaar werd hij vorige week!! Weliswaar een beetje hardhorend maar verder zo fit als een hoentje. Hij woont nog alleen aan de Moonslaan en met een beetje hulp lukt hem dat prima!

Uiteraard komt de burgemeester op bezoek met een grote bos bloemen, de pers is aanwezig, een legertje familieleden en natuurlijk is er koffie en taart. Het feestvarken is het stralende middelpunt. En terecht! als je 104 bent en nog altijd zo fit dat je geen medicijnen hoeft te slikken. Sterker nog: 'Hij heeft tot vorig jaar nog gezwommen,' legt zijn dochter uit. 'En dat zou hij nog wel kunnen alleen het aankleden wordt een beetje moeilijk. Overigens heeft hij zowel zijn rijbewijs als zijn zwemdiploma pas gehaald na zijn pensionering.'

Kegelen bij de Bellevue doet hij ook nog graag, hij leest de krant, kijkt journaal en is nog altijd apetrots op zijn 'benkske'. Dat prachtige mozaiekbankje kreeg hij toen hij honderd werd. 'En als jullie willen dan gaan we een foto op het 'benkske' maken,' aldus de jarige. Daar hief hij het glas met de burgemeester want 'niks beter dan een borreltje op z'n tijd!

Vacatures