Logo grenskoerier.nl
Kinderen zeggen een versje op voor Sinterklaas
Kinderen zeggen een versje op voor Sinterklaas (Foto: Marcel Lammers)

Intocht Sinterklaas in Soerendonk!

Op de zonnige zondag 24 november was het weer zover; Sinterklaas kwam naar Soerendonk met zijn Zwarte Pieten! Het Sint Jans Gilde en het Soeriks Muziek gezelschap vertrokken vanaf Café De Bout naar het schoolplein. Het weer was prachtig; temperatuur was goed, het zonnetje scheen mooi en de lucht was lichtblauw, dus op het schoolplein stonden al heel veel kinderen met hun ouders en grootouders klaar. Zij volgende het Sint Jans Gilde en het SMG richting de Groenstraat waar de Sint, samen met koetsier Perry Hendriks in zijn mooie open witte rijtuig zat. Tijdens de optocht door Soerendonk sloten nog meer kinderen, ouders en grootouders aan, om op het Jan Maasplein samen te komen! Daar aangekomen werden de Sint en zijn Pieten welkom geheten door Hennie van Gennip van het Sint Nicolaas Comité Soerendonk en wethouder Marcel Lemmen verwelkomde de Sint namens de gemeente Cranendonck. Hij zei dat het een hele mooi grote opkomst en wenste iedereen in Soerendonk een heel mooi Sinterklaasfeest.


Sinterklaas vroeg aan de kinderen, of ze blij waren dat hij er weer was; ze schreeuwden allemaal “Jaaaaaaa!”. De Sint was blij dat hij weer al die bekende gezichten in Soerendonk zag, maar had toch echt het gevoel dat hij iets miste op het Jan Maasplein in Soerendonk. Hij miste de frituur van Jaco! Dat zal zijn Smulpiet wel heel jammer vinden; die kreeg bij Jaco altijd een kroket en vroeg aan “meneer Hennie” hoe dat nu moet. Gelukkig hebben wij in Soerendonk nog “Mister Piepers” was het antwoord. Toen vroeg Sinterklaas; “meneer Hennie, mist u niets?” en ja, wij misten het nieuwe paard van Sinterklaas “O-Zo-Snel”. Sinterklaas vroeg aan de kinderen of zij een geheimpje konden bewaren. De kinderen schreeuwden het uit, dat ze dat wel konden. “O-Zo-Snel” was in de manage en was verliefd geworden. De Sint had nog een ander paard voor de koets, dus mocht “O-Zo-Snel” in de manage blijven. Als hij maar thuis was voor het donker, want dan moet de Sint op “O-Zo-Snel” de daken op om de schoentjes te gaan vullen. Sint vroeg wel of er kindjes waren die een foppakje in hun schoen hadden gekregen. Sommige kinderen hadden dat en Sint beloofde dat hij eens met Malle Pietje zou gaan praten; de kinderen uit Soerendonk horen echte cadeautjes in hun schoen te krijgen!

Daarna werd namens de ouderraad, Marion van Brakel op het podium geroepen. Onder haar begeleiding waren er drie optredens van verschillende klassen van de Sint Joan basisschool. Er werd gedanst, gezongen en een versje voorgedragen. Alle kinderen mochten na hun optreden langs de Zwarte Pieten en kregen ze wat pepernoten. Ook speelde het SMG nog een Sinterklaasliedje.

Hierna kon de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd kon beginnen. De Sint vond eigenlijk dat iedereen een winnaar was, maar omdat het een kleurwedstrijd is, kan niet iedereen winnaar zijn. Iedereen had erg goed zijn best gedaan en mag dan ook zeker vanavond hun schoentje zetten. Dit jaar waren er 15 van de 16 prijswinnaars op het plein; de jongste prijswinnaar Guus de Groot deed nog een middagslaapje, maar kreeg later die middag alsnog zijn cadeau. Omdat alle kleurplaten daar zijn opgehangen, werd na de prijsuitreiking Zaal “Be My Guest” bij Café “De Bout”. Daar nam Sinterklaas de tijd voor alle kinderen tot en met 8 jaar. Ze mochten even op de schoot zitten, een praatje met de Sint maken en kregen ze nog een mooie snoepzak met gezond fruit. Veel ouders maakte toen een mooie foto van hun kinderen met de Sint in de mooi versierde zaal. Het was er nog heel gezellig! Nadat alle kinderen bij de Sint waren geweest nam de Sint afscheid want er moest vanavond weer hard gewerkt worden!

Het Sint Nicolaas Comité Soerendonk wil alle vrijwilligers die hun enthousiaste medewerking hebben verleend aan deze intocht, ook via deze manier bedanken voor hun inzet. Wij hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te mogen doen!

Vacatures

Poetszorg

Deurne