Logo grenskoerier.nl
Workshop vloggen met YouTuber Teun Peters, foto: Lieke Janssen
Workshop vloggen met YouTuber Teun Peters, foto: Lieke Janssen (Foto: Lieke Janssen)

YouTuber Teun Peters geeft 'les' aan vloggers in spe

Workshop vloggen in bibliotheek Budel tijdens de Week van de Mediawijsheid


Zo stil en rustig als de Budelse bieb normaal gesproken is, zo anders was dat afgelopen vrijdag. Een vijftigtal kinderen had zich namelijk aangemeld voor een workshop vloggen. En die workshop werd niet door zomaar iemand gegeven... Nee, niemand minder dan YouTube-held Teun Peters reisde naar Cranendonck af om uitleg en tips te geven aan de groep vloggers in spe.

Door Lieke Janssen

Behalve tips en uitleg over vloggen was er, in het teken van de Week van de Mediawijsheid, ook aandacht voor kritisch en positief mediagebruik. Dat de populaire Teun Peters dé persoon is om dit op een leuke manier over te brengen, werd afgelopen vrijdagmiddag duidelijk. De kinderen hingen bijna letterlijk aan zijn lippen toen hij zijn verhaal deed. Hoe begin je met vloggen en waarover? Hoe gebruik je een camera? Uit eigen ervaringen en aan de hand van privéfilmpjes en beelden, die voor hilariteit en nog meer enthousiasme zorgden, legde de YouTuber alles uit. Uiteindelijk mochten de jonge vloggers zelf aan de slag.

Tijdens het laatste deel van de workshop werden enkele netgemaakte vlogs besproken en lag de focus op het kritisch en positief mediagebruik. Zo werd, met een verhaal uit Teun zijn vlogcarrière, duidelijk gemaakt dat je moet nadenken over wat je online plaatst.

Aan alles komt een eind, ook aan deze boeiende middag. Tijd voor een selfie met de YouTube-held!