Logo grenskoerier.nl
Foto: Gonnie Feijen

Sinterklaas warm verwelkomd op Budelse Markt

Sint en zijn pieten komen ook nog op de scholen


Hij is er weer; de schoentjes kunnen worden gezet! Afgelopen zondag kwam Sinterklaas in zijn witte koets regelrecht van Apeldoorn naar Budel gereden. Samen met een heel legertje zwarte pieten -muziekpieten, danspieten, steltlooppieten enzovoort- trok hij door de Budelse straten richting de Markt. Voorop reed de allermooiste en alleroudste Budelse brandweerauto.

Op de Markt bleek weer eens hoe populair de Sint is; hij werd opgewacht door een hele menigte Bulanders en vooral hééél veel kinderen en.... mooi versierd met zijn zilveren ketting, de burgemeester himself. Die sprak hem uiteraard eerbiedig toe want dat doe je met Sinterklaas. De Goedheiligman zelf vertelde dat hij de komende weken ook nog naar alle scholen gaat! Met zijn pieten uiteraard!

Die lieten trouwens op het Marktplein nog even zien dat ze verschrikkelijk lenig zijn, iets wat ze natuurlijk ook hard nodig hebben als ze straks weer over daken moeten lopen en in schoorstenen moeten klimmen. De allerkleinste Bulandertjes mochten nog bij Sint op schoot in De Borgh, nee, niet meer in dat ouderwetse zaaltje maar in dat supermoderne culturele centrum dat goedkeurend werd bekeken door het Spaanse gezelschap.

Vacatures