Logo grenskoerier.nl
sv Budel op weg naar een rookvrij sportpark
sv Budel op weg naar een rookvrij sportpark (Foto: )

sv Budel op weg naar een rookvrij sportpark!

Ook bij sv Budel gaan wij op weg naar een rookvrij sportpark. Als eerste stap zullen we erop toe zien dat op dagen dat de jeugd op het sportpark actief deelneemt aan activiteiten (trainingen, wedstrijden, nevenactiviteiten, etc.) er niet gerookt zal worden. Hiermee wil sv Budel het goede voorbeeld geven aan kinderen en neemt sv Budel haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om op weg te gaan naar een rookvrije generatie. Door de accommodatiecommissie zijn vorige week een tiental borden met de tekst 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' opgehangen rondom en binnen ons sportpark. Laten we met z'n allen het goede voorbeeld geven!


Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op de sportvereniging. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Met een rookvrij sportpark geef je het goede voorbeeld aan kinderen en voorkom je bovendien het schadelijke meeroken. Sporten en roken passen gewoonweg niet bij elkaar!

De beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken. Ieder kind is er één te veel. We willen ervoor zorgen dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Zo draagt een rookvrij sportpark bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie.

Vacatures

Poetszorg

Deurne