Logo grenskoerier.nl
De medailles zijn net in ontvangst genomen door de meiden
De medailles zijn net in ontvangst genomen door de meiden (Foto: André Heesakkers)

Loïs en Laís schitterden op NK Zeemeerminzwemmen

Afgelopen weekend werd voor de tweede keer de Nederlandse Kampioenschappen Zeemeerminzwemmen gehouden in het Geusseltbad te Maastricht. Uit het gehele land kwamen de zeermeerminnen en –mannen om te strijden voor een medaille.


De meiden hadden zich voorbereid op beide onderdelen: Parcours D’Elegance en de 50m. vrije slag. Voor het parcours moesten ze foutloos diverse opdrachten uitvoeren, zoals door hoepels zwemmen, koprollen maken, om de lengteas draaien en iets opduiken. Dat moest zo elegant mogelijk, binnen een snelle tijd en foutloos. Loïs (12) behaalde hier een welverdiende eerste plaats mee en mag haarzelf hierop Nederlands Kampioen noemen in haar klasse. Haar zus Laís (10) behaalde een keurige tweede plaats en nam ook vol trots een zilveren medaille in ontvangst.

Daarmee was de strijd nog niet gestreden. De zussen maakten zich klaar voor de 50m. vrije slag. Met een tijd van 50.70 seconden zwom Loïs naar een zilveren medaille toe. Laís werd derde in haar serie, maar helaas was dat net niet voldoende voor een podiumplaats.

De zussen vonden het spannend, maar vooral heel erg leuk om aan het Nederlands Kampioenschappen mee te doen. Voor Loïs was het een tweede keer. Twee jaar geleden heeft zij een zilveren medaille veroverd bij het zwemmen van Parcours D’Elegance. Ze gaan hun uiterste best doen om zich nog een keer te kunnen kwalificeren voor beide onderdelen.

Vacatures

Poetszorg

Deurne