Logo grenskoerier.nl
Johan Horst Fotografie Weert

Allerzielen Allicht Sprookjesachtige sfeer op Algemene Begraafplaats

Tijdens verschillende activiteiten werd de voorbije weken stilgestaan bij het gedenken en herdenken van overleden dierbaren. Van der Stappen uitvaartverzorging gaf in deze periode belangeloos medewerking aan diverse initiatieven op dit gebied. Zo heeft van der Stappen uitvaartverzorging de Allerzielenprentjes mogen verzorgen voor herdenkingen in diverse parochies en zorgcentra. Ook werd afgelopen zaterdag voor de negende keer Allerzielen Allicht georganiseerd op de Algemene Begraafplaats te Budel.


Allerzielen Allicht
Bij de wijd openstaande poorten wordt je bij aankomst al uitgenodigd om de brede toegangspad verlicht met vuurpotten en vele kleine lichtpuntjes verder te betreden. Voor het uitvaartcentrum stond zangeres Simone en vooral bij de gang naar huis bleven velen even aandachtig staan te luisteren en kreeg zij met enige regelmaat een warm applaus. Zodra je het deel met de graven betreedt is ieder jaar weer de molen Janzona een bijzondere blikvanger. Door molenaar Jansen in een mooie stand richting de begraafplaats gezet en ontzettend mooi in het licht gezet vormt de molen een sprookjesachtig decor voor de sfeer tijdens Allerzielen Allicht. Rouwtherapeute Jeanne van Mierlo, al jaren een vast onderdeel van Allerzielen Allicht, was door ziekte helaas niet aanwezig. Door de aanwezige kinderen die haar uit voorgaande jaren nog kenden werd daarom dit jaar vergeefs gezocht naar deze manier van gedenken. Volgend jaar is ze zeker weer van de partij. Onder de overkapping kon men ook dit jaar weer genieten van de gastvrijheid van de familie Mennen van Zaal De Wielerbaan die de bezoekers een kopje koffie, thee of warme chocomel aanboden. John Hoevenaars zorgde hier voor de muzikale noot en je kon er weer kijken naar de mooie bloemencreaties van Christianne of Keramiek van Els Goyens en Marina Verhoeven. Anny Vermeulen vertelde belangstellende aanwezigen over haar werk als wandelcoach. Er stond een aardig briesje dat er voor zorgde de gastvrouwen van Van der Stappen uitvaartverzorging de hele avond in de weer bleven om de lichtjes brandend te houden. Patrick van de Kerkhof zorgt er inmiddels traditioneel voor dat iedereen zich kan warmen aan een knappende houtvuur. Eenieder die dat wilde kon van de gelegenheid gebruik maken om een kijkje te nemen in het uitvaartcentrum. Ook hier kon men in alle rust praten, herdenken of een kopje koffie drinken.

Lichtpuntjes in de duisternis
'Het belangrijkste aandeel wordt ieder jaar weer geleverd door de vele nabestaanden die naar de Algemene Begraafplaats komen. Zowel tijdens Allerzielen Allicht tussen 19.00 en 21.00 uur, maar ook in de vroege vooravond worden elk jaar weer honderden graven voorzien van allerlei varianten van lichtpuntjes. Het zijn vooral deze vele lichtjes in allerlei kleuren die ook dit jaar weer dij bijzondere sfeer geven deze avond op Algemene Begraafplaats van Budel', aldus Martin Horst, Register Uitvaartverzorger bij van der Stappen Cranendonck. Volgend jaar zal Allerzielen Allicht ook weer worden verzorgd op de eerste zaterdag van november. Het is dan op de laatst mogelijke dag en wel zaterdag 7 november 2020.

Vacatures