Logo grenskoerier.nl
Foto: CV de Muuzevangers

November: Muuzevangers uit de startblokken!

In de novembermaand die komen gaat, gaan de Muuzevangers van start met maar liefst drie carnavalsactiviteiten: de Prinsbekendmaking, Neffe de Muus en liedjesfestival Muuzegewiéek


Op 16 november zal er in De Smeltkroes een officieel einde komen aan de ‘prinselijke status’ van Prins Jochem, Prinses Karin, Hofdame Anke en hun Adjudant Frank, evenals aan die van Jeugdprins Tomas, Jeugdprinses Fleur en Jeugdadjudant Jens. Op ceremoniële wijze zullen zij hun scepters en prinsenveren moeten afstaan, om ruimte te maken voor de nieuwe Prinsen, Prinsessen en Adjudanten. Hierna worden de Prinsenparen voor het carnavalsseizoen 2019-2020 op creatieve wijze bekend gemaakt bij de aanwezigen. De avond start om 20:00 u.

Uitrusten is er vervolgens voor de nieuwe Prinsenparen niet bij! De volgende dag, zondag 17 november dus, openen zij ceremonieel het carnavalsseizoen, door ’s middag om 14:00 u het beeldje van De Muus (hoek Smits van Oyenlaan – Stationsstraat) te decoreren met een speciale onderscheiding. Bij deze gelegenheid wordt ook bekendgemaakt wat de Residentie van de Prinsenparen gaat zijn. Na afloop van de ceremonie worden alle aanwezigen, commissieleden van CV de Muuzevangers én zij die niet bij de Prinsbekendmaking aanwezig konden zijn, uitgenodigd om in de Residentie met de kersverse Prins te proosten op een mooi seizoen.

Vorig jaar weer nieuw leven ingeblazen, en dit jaar op herhaling: het Muuzegewiéek Liedjesfestival. Er wordt al druk gerepeteerd om op zaterdag 23 november in het Muziekhuis Maarheeze mee te kunnen doen met het Muuzegewiéek Liedjesfestival. Zeven groepen brengen die avond een liedje waarvan tekst en/of muziek zelf geschreven zijn. Welk hiervan wordt dé carnavalshit? Kaartjes hiervoor bedragen slechts € 2,50 waarvoor je een gratis consumptie ontvangt. De kaartjes zijn te koop via www.muuzevangers.nl of bij BL3ND, Smits van Oyenlaan 1, 6026 CN Maarheeze. De avond zelf start om 20:00 u.

Vacatures