Logo grenskoerier.nl
Foto: Lieke Janssen

Dichtbij Matki; verrassende voorstelling in Cantine Theater

Niet super bekend, mooi in al zijn eenvoud en verrassend leuk… Dat is de perfecte omschrijving voor theatervoorstelling 'Dichtbij Matki'. Een voorstelling die door Cultuurcraan naar het Cantine Theater in Dorplein is gehaald en afgelopen donderdag werd opgevoerd.


Dichtbij Matki is geen grote theaterproductie met bombastische decors en complete cast, maar een interessant stuk, met 1 actrice, een Poolse moeder met een pan soep en een Pools koor. In het stuk, dat een afstudeerproject is van Monika Kowalewska, vliegen de belevenissen en emoties voorbij van het 12-jarig meisje Monika, die samen met haar moeder en hamster vanuit Polen naar Nederland verhuist.

De autorit naar Veghel, eerste schooldagen, heimwee naar het thuisland, het geheel vernederlandsen, de komst van vele andere Polen naar Nederland, een uiteindelijke zoektocht naar de eigen identiteit en thuisgevoel… Door de briljante, overtuigende vertolking van actrice Margot Verhoeven en muzikale ondersteuning van Pools koor Cracovia werd het publiek meegezogen in het verhaal. Humor afgewisseld met ontroerende momenten en hier en daar zelfs een beetje interactie, het maakte het tot een voorstelling die van begin tot eind heerlijk was om te volgen. Een theaterstuk dat geschreven is voor jeugd, maar absoluut voor iedereen de moeite waard is om te zien. De reacties na afloop waren dan ook lovend. Een voorstelling die een volgende keer zeker wél een bomvolle zaal verdient!

Vacatures