Logo grenskoerier.nl
De Hoortrunners
De Hoortrunners (Foto: Jan-Pieter Broos)

Hoortrunners op halve marathon Valencia

Een hoge temperatuur en veel hoogteverschillen


Maar liefst negen Hoortrunners en een Hoortrunnersgast waren afgereisd naar Valencia om daar de halve marathon te gaan lopen. In een warm Valencia gingen ze op zondag vol goede moed om 9.00 uur van start. Helaas moest een grieperige Birgit Boogers het af laten weten, ze kon niet aan de start verschijnen. Iedereen kon onderweg genieten van een prachtige route door het oude en het nieuwe gedeelte van Valencia en natuurlijk werd de loop bemoeilijkt door de hoogteverschillen. Het ging voortdurend omhoog en omlaag.

Eenmaal bij de finish aangeland was de temperatuur gestegen naar 25 graden. De laatste 3 km waren uitermate zwaar voor de deelnemers die er al bijna 20 kilometer op hadden zitten. Behalve de temperatuur werd de halve marathon ook zwaarder door een vals plat gedeelte. Persoonlijke records werden er dan ook niet gelopen maar ondanks de warmte kwamen er goede resultaten. Gerry Claassen had de beste tijd in 2.04.59.

Het werd een prachtig uitstapje voor deze succesvolle lopers die ook nog eens tien supporters uit Cranendonck meebrachten.

Vacatures