Logo grenskoerier.nl
Vorig jaar speelde Cranendonck Werkt zich nog af in de Zuiderpoort, nu in De Borgh
Vorig jaar speelde Cranendonck Werkt zich nog af in de Zuiderpoort, nu in De Borgh (Foto: Jos Meusen)

'Cranendonck Werkt' toont innovatief bedrijfsleven

'Cranendonckers moeten hier werk kunnen vinden en zich ontwikkelen'


Wat is een eerste voorwaarde om de Cranendonckse jeugd in Cranendonck te houden? Het antwoord op die vraag is eenvoudig, stelt de Stichting Cranendonck Werkt: zorg dat er werk is! Passend werk op alle niveau's! 'En dat is er in Cranendonck,' zegt Wilma van Bree, voorzitster van de Stichting. Met een uitgebreide stage- en banenmarkt willen ze op vrijdag 1 november in De Borgh laten zien hoe gevarieerd en innovatief het Cranendonckse bedrijfsleven is. 'Er komen 48 bedrijven en organisaties om zich te presenteren. Daarmee zijn we het eerste grote evenement in de nieuwe Borgh.

'We organiseren dit al vijf jaar, ons eerste lustrum' aldus OCC-secretaresse Sylvia Coolen. 'De organisatie bestaat uit twaalf mensen die allemaal een sterke persoonlijke betrokkenheid hebben bij Cranendonck. We willen dat Cranendonck een bruisende gemeente blijft waar iedereen die dat wil een goeie baan kan vinden en zich kan ontwikkelen.'

Natuurlijk presenteren zich technische- en bouwbedrijven, de vraag naar vakmensen is daar nijpend. Maar het evenement Cranendonck Werkt is veel breder. Het laat ook zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van onderwijs, zorg- en welzijn, financiële dienstverlening, ICT, communicatie, retail enzovoort.

Cranendonk Werkt is niet alleen voortgekomen uit het bedrijfsleven maar ook uit het onderwijs en de overheid. Ook de gemeente Cranendonck is een belangrijke participant. Er worden mogelijkheden geboden op alle niveaus en in allerlei sectoren. Kom gerust kijken wat Cranendonck Werkt voor jou te bieden heeft! Zoek je een stage? Een full time baan? Ben je ZZP-er of freelancer? Of gewoon geïnteresseerd in de Cranendonckse arbeidsmarkt? Cranendonck Werkt laat het allemaal zien en biedt kansen voor iedereen.

'En we ondersteunen mensen waar het maar kan,' legt Wilma uit. 'Zo kunnen mensen dit jaar speeddaten. Via onze site kunnen ze zich aanmelden voor een speeddate met een ondernemer naar keuze. Alle ondernemers die open staan voor het speeddaten staan op onze site. Dus als je nieuwsgierig bent naar werken binnen een bepaald bedrijf? Grijp je kans!'

Mensen die actief bezig zijn met het plannen van een loopbaan kunnen op Cranendonck Werkt terecht voor advies op allerlei gebied. 'Wij helpen mensen om zichzelf op hun allerbeste manier te presenteren. Uiteraard door het geven van een loopbaanadvies maar ze kunnen ook een professionele profielfoto laten maken.'

Voordat die profielfoto gemaakt wordt kun je zorgen dat je er op je allerbest uit ziet. Voor kleur- en stylingadviezen kun je ook terecht op Cranendonck Werkt. Per slot van rekening is de uiterlijke presentatie heel belangrijk: kleren maken de man!

Als je dan alles gehad hebt kun je ook nog een workshop LinkedIn volgen. Je krijgt uitleg over de manier waarop je je hier het best kunt presenteren. En heb je een beetje hulp nodig in het maken van keuzes? Ook daar zijn de juiste mensen voor aanwezig: de zogenaamde matchmakers. Zij kunnen je in contact brengen met een werkgever of stagebedrijf dat bij je past.

Cranendonck Werkt wordt een supergroot evenement, het eerste echt grote evenement in de nieuwe Borgh! 'De hele Borgh wordt benut,' aldus Sylvia. 'tot en met het podium. Op het podium hebben we de escaperoom. Hartstikke leuk, door het oplossen van uitdagingen in de procesindustrie vind je uiteindelijk de uitgang.

De deelnemende bedrijven, daar zijn de dames trots op. 'Er zijn in Cranendonck zoveel prachtige innovatieve bedrijven. Ook als je niet direct werkzoekend bent maar gewoon geïnteresseerd, kom gerust eens kijken.' Cranendonck Werkt vindt plaats op vrijdag 1 november van 16.00 tot 20.00 uur in De Borgh. De toegang is gratis.

'Oh ja, nog een ding,' zeggen de dames voordat ze vertrekken, 'we zijn genomineerd voor de Verbindingsprijs van de Rabobank. Die wordt op 9 november in De Borgh uitgereikt tijdens de Ondernemer van het Jaar Verkiezing.'

Vacatures