Logo grenskoerier.nl
Foto:

Oktoberfeesten met Tiroler Muziek, bier en braadworsten!

SOERENDONK- Komend weekend is het weer zover: de Oktoberfesten op sportpark De Braken! Tirolermuziek, meters bier, braadworsten, dirndl-jurken en lederhosen. Tweeduizend feestvierders in een tent, drie dagen lang worden de bloemetjes buiten gezet. Voor de 19de keer organiseren Marco en Bas Glasny van De Bout in Soerendonk dit grandioze feest. Een keur aan artiesten komt op het podium in die enorme feesttent!


Zonder de eenentwintig vrijwilligers zou het allemaal onbegonnen werk zijn. Alleen al het inrichten van die grote feesttent is een grandioze job! Presentator van de hele show is Mark Bogers die dan ook supertrots is op de mannen van de werkgroep. Hij heeft het feest al vele jaren meegemaakt en vertelt er enthousiast over:

'Ooit begon het voor de jeugd, tegenwoordig is het een feest voor iedereen. Hele families, vriendengroepen, allemaal komen ze naar de Oktoberfeesten. Wat ook opvalt: die eerste jaren zag je weinig mensen die verkleed waren, dat was een enkeling. Nu komt bijna iedereen in dirndl-jurk en lederhosen. Het is op en top een Beiers feest!'

Hoe groot dat feest wordt valt pas op wanneer je een kijkje neemt in de tent in Soerendonk: een immense ruimte met een groot podium waarop komend weekend het geweld losbarst!

En wat staat jullie allemaal te wachten behalve heel veel bier (we telden een stuk of tien biertap!) en natuurlijk al die heerlijke Beierse Wursten! Verder de mensen waar het vier dagen echt om draait: de artiesten!

De artiesten

Om te beginnen is daar op zondag 20 oktober natuurlijk Alm Klausi met zijn megahit: Mama Lauda. Een Duitse artiest die de hele tent op weet te zwepen. Helemaal uit Beieren komen de zeven mannen van Blechblos'n. Een groep met maar liefst 25 jaar ervaring op de bühne en en een repertoire waar je U tegen zegt: van feestmuziek tot rockklassiekers! Op maandag 21 oktober staan zij op het podium.

Haal Lieëd mag natuurlijk niet ontbreken, het Dweilorkest dat door carnavalsvereniging De Roesdonkers werd opgericht. Mannen en vrouwen die geen noot konden lezen maar inmiddels een fantastisch stuk feestmuziek blazen.

Dj Bonte Carlo komt uit de eigen stal. Al sinds zijn 17de komt hij bij De Bout en inmiddels timmert hij flink aan de weg. Bij De Bout won hij zijn eerste DJ-Contest. DJ Carlo draait zowel in het buitenland als in Nederland maar komend weekend staat hij zowel op zaterdag als op zondag en maandag op het podium in Soerendonk!

Nog een dj is DJ Sylvie Thijs (Thijs Boonman). Hij draait van house tot strauss op festivals als Lakedance en Winterpark Festival. Verder kom je hem tegen in feestcafé's in Spanje, Portugal en Frankrijk. Maar komende zondag 20 oktober op het podium van de Oktoberfesten.

Gooi de beste volksmuziek, dance, schlagers en de nieuwste hits in de shaker en je krijgt de unieke Wir Sind Spitze-cocktail! Zo meldt de Zuid-Limburgse band Wir Sind Spitze over zichzelf. Op zaterdag 19 oktober komen ze met een interactieve show en humoristische acts naar Soerendonk.

Feestband 'Leuk da ge d'r Band' komt uit St. Oedenrode. Met maar liefst dertig muzikanten, een feestteam, een confettiblazer, veel tequila en een feestmobiel komen ze zondag 20 oktober naar het Oktoberfeest.

Otto Wunderbar zingt alle hits uit der Heimat, hij zingt, danst en sjanst en maakt er een waar Partyparadijs van. Net als DJ Fatguys (Ze zijn van alle markten thuis en weten wat een goed feest nodig heeft) treedt ook Otto op op zaterdag de 19de.

De echte schlagers komen van die Powerhosen. Zij brengen de klanken van de accordeon, de alpenhorn en de jodelmädl. Een feestband die zijn sporen heeft verdiend in binnen- en buitenland. Op zaterdag 19 oktober zijn ze van de partij!

Vacatures

Poetszorg

Deurne