Logo grenskoerier.nl
logo van het Smokkelmuseum
logo van het Smokkelmuseum (Foto: Toon van Cranenbroek)

Smokkelmuseum Cranendonck kreeg een geheel "nieuwe look"!

Smokkelmuseum Cranendonck kreeg een geheel “nieuwe look”!


Het was sommigen al opgevallen: eind september en begin oktober was Smokkelmuseum Cranendonck 2 weken gesloten. In die tijd is er door vrijwilligers hard gewerkt: eerst werd het hele museum leeggehaald, waarna het interieur een ware metamorfose onderging. Vervolgens is de expositie geheel opnieuw ingericht, vernieuwd en uitgebreid.

Een meer eigentijdse en professionele uitstraling en inhoud van de tentoonstelling was het uitgangspunt voor deze complete herinrichting, zodat bezoekers meer uitnodigend betrokken worden bij de geschiedenis en verhalen rondom de lokale en regionale smokkelpraktijken uit het verleden. Bij de herinrichting is gebruik gemaakt van adviezen van het Belasting & Douane museum uit Rotterdam. Afgelopen week was het museum weer open voor bezoekers en de eerste reacties waren lovend. Niettemin zullen ook de komende weken nog verdere verfraaiingen worden aangebracht; ook de uitleg bij het expositiemateriaal zal nog verder verbeterd worden.

Dat neemt niet weg dat iedereen al kan genieten van dit interessante museum en u wordt van harte uitgenodigd om de nieuwe opstelling eens te bezoeken.

Het ‘Smokkelmuseum Cranendonck’ bevindt zich in hetzelfde pand als VVV-Cranendonck, gevestigd aan de Markt 22A, 6021 CE Budel, en is geopend maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. Groepsbezoeken met gids zijn na tijdige afspraak ook buiten deze uren mogelijk. U bent van harte welkom!

Vacatures

Poetszorg

Deurne