Logo grenskoerier.nl
Foto: Lieke Janssen

Muzikale hoogtepunten tijdens jubileumshow Bigband Budel

Twee violen en een trommel en een fluit, Bigband Budel is jarig en de vlaggen hangen uit… Bigband Budel bestaat alweer 15 jaar en dat werd deze zaterdag in De Borgh gevierd met een jubileumshow. Geen violen en een fluit, maar wel een voorstelling waar uiteraard de muziek van de bigband centraal stond.


Door Lieke Janssen

Het was een jubileumshow zonder de nodige toeters en bellen, maar eentje waar echt de jazz- en bluesmuziek die we van de bigband kennen, letterlijk en figuurlijk een podium kreeg. Deze avond was het dus niet swingen geblazen, maar werd het toegekomen publiek rustig meegevoerd langs diverse muzikale hoogtepunten uit een 15-jarig bestaan.

In de 15 jaar dat Bigband Budel actief is, hebben ze namelijk al bij verschillende evenementen hun opwachting gemaakt en zijn ze op uiteenlopende plaatsen geweest om hun muziek ten gehore te brengen.

Een selectie van deze bijzondere optredens en samenwerkingen werd tijdens deze show nog eens dunnetjes overgedaan. Zo kon men bijvoorbeeld genieten van gastoptredens van onder andere Steffi Ras, het Experience koor en het Budels Gemengd Koor. Zelfs Sinterklaas en de Kerstman waren eventjes van de partij, wat ook nog zorgde voor een grappige noot op deze muzikale avond.

Vacatures

Poetszorg

Deurne