Logo grenskoerier.nl
Valsplat
Valsplat (Foto: Karin Bergmans)

De Budelse Comedie binnenkort op de planken met 'Kloosterchemie'

Nieuwe manier verkoop toegangskaarten van toepassing!


Zoals al eerder aangekondigd is toneelvereniging al een tijdje geleden gestart met de voorbereidingen omtrent haar najaarsproductie kloosterchemie met alles wat daarbij komt kijken. Inmiddels heeft ook de jaarlijkse donateuractie plaatsgevonden die ook dit jaar weer erg succesvol was. Graag willen we van de gelegenheid gebruik maken iedereen te bedanken die een donateurskaart gekocht heeft of onze vereniging op een andere wijze financieel gesteund heeft. Vanaf nu kunnen we ons helemaal richten op : de hoofdschotel van het seizoen en dat is "Kloosterchemie", een komedie in 3 bedrijven, geschreven door Huub Schreurs en Michel van Rijswick,onder regie van Piet Fransen.

 In het kort wat u kunt verwachten: In "Kloosterchemie" nemen we u mee naar een oud klooster, dat nu dienst doet als een woongemeenschap van mensen van divers pluimage. Tussen al deze mensen ontwikkelt zich een zekere chemie, soms vriendschappelijk, soms afstandelijk of afwijzend, maar ze vormen samen de woongemeenschap in "Residence Morgenstond". Het oude klooster heeft veel achterstallig onderhoud. De bewoners krijgen de gelegenheid om extra geld te verdienen om daarmee wat te doen aan onderhoud en vervanging. Elke bewoner heeft op zijn of haar manier inbreng in de gezamenlijke wooneenheid. Hoe ze dat klaarspelen is voor u nog een vraag en daar het laten we het nu even bij en zullen daar later nog wat uitvoeriger op terug komen.

De voorstellingen zijn gepland op: Zaterdag 16, zondag 17, zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 in De Borgh te Budel, telkens om 20.00 uur. Op zondag 24 november zal er wederom ook om 14.00 uur een matineevoorstelling zijn..

Voor de Budelse Comedie is het een grote uitdaging om ook in de nieuwe cultuurzaal van de Borgh goed voor de dag te komen. Niet alleen voor de spelers die nu op een enorm groot toneel zullen staan , maar ook voor de techniek, zoals de decorbouwers, zal het een uitdaging zijn. Met dit alles zullen we ook een nieuwe start gaan maken wat de verkoop van toegangskaarten betreft. In het verleden waren we eraan gewend om via Bruna de kaarten in de voorverkoop aan de man te brengen en verder via de kassa aan de zaal. Dat gaat met het oog op de tribune in de nieuwe zaal met genummerde rijen en zitplaatsen helemaal anders. Overigs willen we de eigenaar en het personeel van BRUNA hartelijk danken voor al die jaren dat daar de verkoop was.

Nu gaan we de verkoop dus enkel via De Borgh regelen. Allereerst tijdens twee openbare verkoop momenten op maandag 28 en dinsdag 29 oktober a.s van 19.00 uur tot 21.00 uur, in de foyer van De Borgh, dit uitsluitend door leden van de Budelse Comedie. Vanaf woensdag 30 oktober kunt u ook kaarten bemachtigen aan de receptie balie van de Borgh tijdens de normale openingstijden. Houd u er wel rekening mee dat in de toegangsprijs ook het pauzedrankje is doorberekend en bedraagt 11 euro per persoon. We zijn ervan bewust dat het voor u geheel anders zal zijn en het even wennen is, maar een ding kunnen wij wel beloven en dat is dat iedereen verzekerd is van een mooi plekje met een goed zicht en goed hoorbaar geluid.Ook voor rolstoelers is er ruimte!

Voor buurt- carnavals, personeelsverenigingen of vriendengroepen, die vanaf 20 personen gezamenlijk deze voorstellingen willen bezoeken kunnen rekenen op korting op de normale toegangsprijs! Interesse? Informeer dan wel vóór 23 oktober naar de mogelijkheden bij Math Roost tel: 0495- 492253 of per email: debudelsecomedie@lijbrandt.nl

Vacatures

Poetszorg

Deurne