Foto:

Kampioenen in de bloemetjes gezet

Op vrijdag 27 september sloten we officieel het sportjaar 2018-2019 af. In Cinema Walburg verzamelden maar liefst 153 kampioenen van verschillende disciplines. De grote opkomst liet zien dat naast een enorm groene stad, Hamont-Achel ook een enorm sportieve stad is.


De avond begon met een korte toespraak van de voorzitter van de sportraad en schepen van sport.Hierna beklommen alle kampioenen het podium waar ze felicitaties en een souvenir aangeboden kregen. Na afloop kon iedereen genieten van een receptie aangeboden door het stadsbestuur.

Naar jaarlijkse gewoonte waren er ook huldigingen in de categorieën “G-sporter, sportverdienste, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar”. De winnaars binnen deze categorieën waren:

G-sporter: Inge De Groof (postuum) voor haar deelname aan de special olympics paardrijden.

Sportverdienste: Albert Meurs, een bijzondere veelzijdige persoon. Begonnen als Judoka, een ervaren dive master en uitvinder van een zwemtoestel om de basistechniek van het zwemmen aan te leren.

Sportvrouw: Joke Plas, een dame met pit en zeer goed uithoudingsvermogen. Ze is de jongste uit een gezin van 4 kinderen, allemaal gebeten door de kajakmicroben. Wekelijks trainde ze 20 u per week ( fitness, conditie en varen). Daarbij gaf ze nog les aan de beginners en begeleide ze de initiatielessen. 10 maanden heeft ze keihard gewerkt om mooie resultaten neer te zetten binnen haar sport maar nu krijgt haar studie voorrang.

Sportman: William Peters, Wereldkampioen Quadrathlon, vice wereldkampioen sprint-quadrathlon individueel, vice europees kampioen quadrathlon individueel en vice europees kampioen sprint-quadrathlon individueel.

Sportploeg: Dames 4 van de Hamonter Tennisclub. Ze werden zowel Limburgs als Belgisch kampioen.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Magazijn medewerker

Budel