Er waren verschillende activiteiten op poten gezet, foto: Lieke Janssen
Er waren verschillende activiteiten op poten gezet, foto: Lieke Janssen (Foto: Lieke Janssen)

Samen met vluchtelingen een bakkie doen...

Samen met vluchtelingen een bakkie doen en met elkaar in gesprek gaan… Ook deze vijfde open azc dag stond in het teken van ontmoetingen en verbinding tussen azc-bewoners en de lokale bevolking. Naast de gesprekjes met asielzoekers kregen geïnteresseerden ook, door bijvoorbeeld rondleidingen en de 'informatiemarkt', een beeld van het leven in en rondom een asielzoekerscentrum.


Door Lieke Janssen

Behalve een bakkie doen en een praatje maken met de inwoners van het azc, waren er ook enkele activiteiten op poten gezet. Zo gaven een aantal vriendelijke inwoners korte rondleidingen over een gedeelte van het terrein. Hoe zien de leefruimtes eruit? Waar wordt gekookt? Waar komen de vluchtelingen aan en wat ontvangen ze bij aankomst? Al deze en nog veel meer vragen werden tijdens de rondleiding gesteld en geduldig beantwoord.

Op de 'informatiemarkt' stonden dan weer een hoeveelheid stands opgesteld van organisaties die werkzaam zijn op en rondom de opvanglocatie. Zoals bijvoorbeeld het COA, Stichting De Vrolijkheid en VluchtelingenWerk Nederland. Zij gaven graag uitleg over hun werk. Ondertussen kon er gesmuld en geproefd worden van hapjes uit verschillende landen, die bewoners met liefde hadden gemaakt en met trots uitdeelden. Ook voor de kinderen was er het nodige vermaak; even lekker jumpen op het springkussen en/of mooi geschminkt worden.

Al met al een mooie dag waarop men op een ontspannen manier kennis heeft kunnen maken met de bewoners van het azc.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Magazijn medewerker

Budel