Er barstte regelmatig een stevige discussie uit, foto: Lieke Jansen
Er barstte regelmatig een stevige discussie uit, foto: Lieke Jansen (Foto: Lieke Jansen)

Wederom een geslaagde Jeugd & Politiek-dag

Partij voor de Kinderen trok aan het langste eind


De jeugd heeft de toekomst, zeggen ze wel eens. Belangrijk is het dan ook om deze jeugd mee te laten denken over toekomstplannen. Hoe? Door ze bijvoorbeeld een keertje mee te laten draaien in de gemeentepolitiek. En dat is precies wat circa 45 Mavo-3 leerlingen van het BRAVO! College dinsdag 24 september deden. Onder leiding van Stichting Cordaad Welzijn en met de medewerking van de gemeente Cranendonck werd er dit jaar wederom een Jeugd & Politiek-dag georganiseerd.

Door Lieke Janssen

Om de leerlingen tijdens de Jeugd & Politiek-dag niet zomaar in het diepe te gooien, verzorgde burgemeester Roland van Kessel twee weken eerder nog een gastles op het BRAVO! College. Daarin werd iedereen klaargestoomd voor het echte werk. Verdeeld in vijf 'politieke partijen' werkten de scholieren een zelfbedacht project uit. Het winnende idee gaat echt uitgevoerd worden! Ondertussen hield groep zes, de persgroep, alles nauwlettend in de gaten.

Taak om het dus zo goed mogelijk te presenteren en te verdedigen tijdens de raadsvergadering. Na ietwat voorzichtige presentaties en een eerste stemronde, barstte een vurig debat los.Uiteindelijk trok de Partij voor de Kinderen aan het langste eind, hun plan - een beter schoolplein bij het BRAVO! College – wist de meerderheid te behalen.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Magazijn medewerker

Budel