Henk Evers nieuwe voorzitter Toon Hermans Huis Weert

Het Toon Hermans Huis Weert heeft sinds 1 september een nieuwe voorzitter. De heer Henk Evers, tot 1 augustus 2019 burgemeester van Nederweert, is de opvolger van mevrouw Loekie van Maaren-van Balen die vanaf de oprichting 10 jaar geleden voorzitter is geweest.


Henk Evers maakt al ruim 1,5 jaar deel uit van het bestuur van het Toon Hermans Huis Weert. “Mijn eerste kennismaking met het huis was enkele jaren eerder tijdens een werkbezoek van het college van burgemeester en wethouders van Nederweert. Ik was meteen onder de indruk van de gastvrijheid, sfeer, kennis en activiteiten die er in het inloophuis georganiseerd worden. Toen Loekie van Maaren mij vroeg om bestuurslid te worden, heb ik dan ook niet lang hoeven nadenken”.

“Kanker heb je nooit alleen wordt wel gezegd. Dat heb ik zelf ervaren maar ook in mijn familie-, kennissen- en vriendenkring”, aldus de nieuwe voorzitter.

Recent heeft Henk Evers samen met de Toons Toppers 2019 de Mont Ventoux beklommen, na eerder ook al eens voor het goede doel de Alpe d’Huez beklommen te hebben.

Toon Hermans Huis Weert

Het Toon Hermans Huis Weert is een inloophuis voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd en hun naasten. Het huis, dat geen betaalde krachten kent en alleen met goed opgeleide vrijwilligers werkt, staat voor Ontmoeten, Verwennen en Ontspannen. Het inloophuis biedt laagdrempelige psychosociale ondersteuning, contact met lotgenoten en heeft een breed aanbod aan activiteiten.

Positief effect

Onderzoek naar de in het inloophuis aangeboden informele zorg bij kanker wijst uit dat 96% van de bezoekers een positief effect ervaart. Uit het in samenwerking met KWF uitgevoerde onderzoek blijkt verder dat 84% van de bezoekers vindt dat door het bezoek aan het inloophuis hun kwaliteit van leven is verhoogd.

Het Toon Hermans Huis Weert is gevestigd aan de Graaf Jacobstraat nr 1 en is in april 2011 officieel geopend. Kijk voor meer informatie op www.toonhermanshuisweert.nl.

Meer berichten
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel